Skip to content

Archive

Category: Comarques

Source: Investiguen un veí de Tarragona per espoliar un jaciment de Saragossa

Source: Fraga instal·la malles per evitar despreniments en un carrer

MIÉRCOLES, 27 DE NOVIEMBRE
17:30 h. SESIÓN II
Javier GIRALT (Universidad de Zaragoza). El cancionero popular de la Franja de Aragón: entre cançons, folies i romanços.

VIERNES, 29 DE NOVIEMBRE
16:00 h. SESIÓN VII
Maite MORET (Universidad de Zaragoza). Las fiestas de San Blas y Santa Águeda de Mequinenza. Tradición y patrimonio de identidad cultural.

Més informació

Source: Fraga Medieval 2019 » Temps de Franja

Un any més, l’Institut d’Estudis del Baix Cinca, centre col·laborador de l’Instituto de Estudios Altoaragoneses, convoca la seua gala anual, que enguany tindrà lloc el dissabte 30 de novembre, a les 19:00 hores, en el Local social de Villella. En el transcurs de l’acte s’atorgaran els «Premis Josep Galan» a la normalització lingüística, així com les Beques Amanda Llebot.

El «Premi Josep Galan», que reconeix les persones o entitats de la comarca que utilitzen normalment la nostra llengua en les seues activitats públiques, ha recaigut en esta ocasió en l’Àngel Cabrera Callizo, regidor de Compromís per Fraga en l’Ajuntament d’esta localitat, per l’ús habitual que fa de la nostra llengua tant en els plens de l’Ajuntament, com en les seues intervencions en els mitjans orals o escrits.

Les Beques Amanda Llebot, que atorguen l’Institut d’Estudis del Baix Cinca i la Fundació Jordi Cases i Llebot, compten amb una dotació de 1.000 euros i tenen per objectiu fomentar estudis de qualsevol àmbit que tinguen com a marc de referència la comarca natural del Baix Cinca.

La nota artística correrà en aquesta ocasió a càrrec del grup de teatre La Garbinada, de Mequinensa, que oferirà una selecció dels contes de Jesús Moncada que han adaptat per al seu nou espectacle El rovell de l’ou.

Institut d’Estudis del Baix Cinca – IEA

Source: Lo temps a Massalió

Us convidem als actes que hem programat amb motiu de les 16es Jornades Culturals de la Comarca del Matarraña/Matarranya, la 10a Mostra de Teatre Aficiona’T! i les 6es Jornades de Patrimoni Cultural que es faran entre el 22 de novembre i el 8 de desembre de 2019 als pobles de Areyns de Lledó, Calaceit, Queretes, Lledó, Massalió i La Vall del Tormo.

Les primeres activitats són:

DIVENDRES, 22 DE NOVEMBRE

QUERETES

  • 19.00 h.- Xerrada: ‘Construcciones y paisajes de pedra seca en la Comarca del Matarraña/Matarranya’ a càrrec de Francisco Bolea i Marta Puyol. Al Salo d’Actes del Centre Cultural.

DISSABTE, 23 DE NOVEMBRE

QUERETES

  • 19.00 h.- Teatre: ‘El Misterio del Anillo’ a càrrec del grup Chirinola de Valljunquera. Al Recinte Firal.

DIUMENGE, 24 DE NOVEMBRE

LA VALL DEL TORMO

  • 18.30 h.- Música: ‘Viaje por las músicas encantadas del mundo’. Concert ofert per El Mantel de Noa. Un recorregut al voltant del món a través de les seves músiques tradicionals. A la Sala Multiusos de l’Ajuntament.

Podreu trobar més informació a: http://www.comarcamatarranya.es/index.php/personas/cultura/item/759-las-jornadas-culturales-del-matarrana-llenaran-de-actividades-a-las-poblaciones-de-la-comarca

Source: Benavarri passeja per la vida » Temps de Franja

Source: Montanyana torna a l’any 1282 » Temps de Franja

Source: Exposició ‘Roda diòcesi medieval’ » Temps de Franja

Source: XXXII Cros de Benavarri » Temps de Franja

Source: Presentació de ‘El legado de las sombras’ a Benavarri » Temps de Franja

Source: Reobertura de l’Hotel Benabarre » Temps de Franja

Fernando té una memòria d’elefant. Cada Trobada Cultural del Matarranya que coincidim (la majoria) no mos cansam de parlar i parlar de la nostra cultura, de la gent, de la terra… M’ha costat convèncer-lo de preparar una entrevista sobre l’organització de la Primera Trobada Cultural del Matarranya, el 26 i 27 de setembre de 1987. Fernando rebutja qualsevol classe de protagonisme, no obstant això, és un maellà, un franjolí que viatja per tot el món i sempre parla en la seua llengua materna allà on té l’oportunitat de fer-ho. Moltes voltes troba algú de la nostra terra que en sentir-lo se li apropa per preguntar-li: Escolta, tu d’on ets? Continuar llegint… «El sentiment de germanor entre els pobles em va impulsar a organitzar la Trobada»* » Temps de Franja

Source: Un informe denuncia “la manca d’autoestima lingüística” entre els catalanoparlants de la Franja – Racó Català

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: