Les pressions entre PAR i PSOE passen per la Franja « Xarxes socials i llengües

Abans de l’estiu el PAR es despenjava amb una crisi de govern a Aragó. La raó que manifestaven els conservadors eren los pressupostos de l’Estat. El PSOE d’Aragó els havia acceptat i el soci regionalista deia que eren limitats. En aquell moment, el PAR muntava l’artilleria contra el PSOE amb la Llei de llengües, manifestant que això del català no es parlava a la Franja. Tot i que l’any 1997 el PAR havia votat a favor de la seua existència. Però els darrers mesos donaven ànims explícitament a la FACAO per a polemitzar sobre el català. Passat l’estiu, el PSOE es despenja del projecte de Biel a Gran Scala, tocant a Fraga.

Així, s’obria una encantadora crisi de govern que, entre que es resolia i no, almenys podia donar lloc a una Llei de llengües molt més favorable a les llengües pròpies, votada per PSOE, CHA i IU.

Pareix que avui es comença resolent la crisi sobre la financiació, amb la donació dels terrenys de l’Expo, edificis i l’aportació econòmica per a la segona estació de l’AVE d’Espanya a Aragó. És previsible per tant que la coalicio entre regionalistes i socialistes continuo en la seua pau habitual. El que no sabem és com haurà quedat la Llei de llengües en les negociacions.

Les pressions entre PAR i PSOE passen per la Franja « Xarxes socials i llengües.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja