Jornades per la dignificació lingüística a Fraga

Llengua i seducció (2)

Jornades per la dignificació lingüística

Fraga (Baix Cinca)

-Divendres, 8-3-13, Hotel Casanova (Av. Madrid 54).

21:00:  Sopar tertúlia amb motiu dels 90 números, 15 anys de Fogaril i calaixera amb Mari Zapater, editora de la revista. Presentarà: Pep Labat, professor de l’IES Ramón J. Sender.

 

-Dissabte, 9-3-13, Palau Montcada (c/ St. Josep de Calassanç 12).

10:00.- Obertura a càrrec de Francesc Ricart, coordinador del Casal Jaume I de Fraga.

10:15.- Ponència De que parlem quan parlem de Llengua i seducció a càrrec de Quim Gibert, psicòleg. Presentarà: Francesc Ricart.

11:00.- Ponència Seduir amb la llengua?  a càrrec de Ferran Suay, doctor en psicologia per la UV i dinamitzador de Tallers per la Llengua. Presentarà: Josep Mesalles, comunicòleg.

11:45.- Descans

12:15.- Ponència Clarió: explorant els racons de la Llei a càrrec de Pepa Nogués, secretària de Clarió, associació de pares i mares del Matarranya en defensa del català; i Vicent de Melchor, doctor en filologia catalana per la UAB.

12:45.- Ponència La llengua és una font de plaer a càrrec de Màrius Serra, enigmista. Presentarà: Glòria Francino, professora de l’INS Torrevicens de Lleida.

Programa complementari del cap de setmana:

17:00.- Visita guiada a Lo Castell, antiga església de St. Miquel, a càrrec d’Idoia Moreno, Turisme de Fraga. Punt de trobada: rotonda del Sotet.

-Diumenge, 10-3-13

9:45: Anada al monestir d’Avinganya, Seròs, Baix Segrià. Punt de trobada: rotonda del Sotet.

10:00: Visita guiada a Avinganya a càrrec de Joana Xandri, Institut d’Estudis Ilerdencs.

12:00: Visita guiada al monestir d’Escarp, Massalcoreig, Baix Segrià, a càrrec de Joaquim Salleras, historiador.

Organització:

Casal Jaume I de Fraga, amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i d’Òmnium Cultural de Ponent.

Notes: A propòsit del sopar de divendres, cal fer la reserva per endavant a l’adreça electrònica jgibert4 (arrova) xtec (punt) cat

Preu de suport del sopar-vetllada: 15 euros.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja