Carles Terès podria rebre avui el Crexells en la revetlla literària

Revetlla literària de proclamació del premi Crexells – VilaWeb.

Revetlla literària de proclamació del premi Crexells

Els tres finalistes són Joan-Lluís Lluís, Pep Coll i Carles Terès

Avui serà proclamat el guanyador del XLIII premi Crexells a la revetlla literària de l’Ateneu Barcelonès. Les novel·les ‘Dos taüts negres i dos de blancs’ de Pep Coll, ‘Les cròniques del déu coix’ de Joan-Lluís Lluís i ‘Licantropia’ de Carles Terès en són les finalistes. Tots tres títols han estat qualificats de ‘literatura de frontera’, car en són autors tres escriptors del Pirineu, Catalunya Nord i la Franja.

El jurat, compost per Pilar Argudo, Carme Arnau, Xavier Pla, Ricard Ruiz, Ramon Pla i Arxé, secretari, i Lluís Reales, president, ha seleccionat aquestes tres obres com les millors novel·les en català publicades durant el 2013.

D’any en any, l’acte del lliurament es va convertint en una fita literària de l’estiu, que pren forma de revetlla a l’Ateneu Barcelonès. A part de proclamar l’obra guanyadora hi haurà l’actuació musical del grup App Trio, format íntegrament per destacats estudiants de l’Escola Superior d’Estudis Musicals del Taller de Músics, que oferirà un recorregut pel millor jazz de tots els temps.

Un premi diferent

El premi Crexells és el premi novel·lístic més antic en llengua catalana. És atorgat per una institució independent, l’Ateneu Barcelonès, allunyada dels interessos editorials i de l’element comercial. Destinat a la millor obra publicada que selecciona un jurat especialitzat. I escollit pels socis de l’Ateneu, els participants als clubs de lectura de la Xarxa de Biblioteques de Catalunya i el Consorci de Biblioteques de Barcelona.

Va néixer l’any 1928 i s’organitza en record de Joan Crexells, un dels representants més significatius de l’anomenada segona generació noucentista.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja