Cinc “joteros” de Saidí, a la trobada de rondalles de El Pueyo de Santa Cruz | Mas de Bringuè

Origen: Cinc “joteros” de Saidí, a la trobada de rondalles de El Pueyo de Santa Cruz | Mas de Bringuè

Pueyo 2

El passat 14 de maig va tindre lloc a la localitat migcinquenya de Pueyo de Santa Cruz, vora Monsó, la III Trobada d’agrupacions de música i balls tradicionals, on van acudir, a més de l’entitat amfitriona,  grups procedents de Monsó, Bellver de Cinca, Almúnia de San Juan, Esplús o Altorricó. També van estar presents 5 persones de Saidí: Antonio Pascual i Tere Casado, procedents de la Rondalla de Bellver, i tres membres de la rondalla de Sant Antoni Abad  de Saidí: Raquel Escalona, Juan Luis Teixidó i Màrio Sasot, invitats pel director d’aquesta rondalla i coordinador musical de la d’Esplús, Miguel Ángel  Gervás.

L’ambient va ser molt cordial, familiar i festiu. La reunió va començar amb un sopar d’alforja, on cadascú va portar diferents viandes de casa formant una  exquisida mescla d’embotits, truites, amanides, musclos, croquetes, etc., que van fer les delícies de tots los assistents. L’organització va aportar les vegudes els postres i els cafès.

Per a trencar el gel, els organitzadors van fer una tanda de lliurament de premis simbòlics i entre ells van tindre el detall de fer pujar a l’escenari i donar la benvinguda a la festa  als “cinc de Saidí”, alguns dels quals participaven per primera vegada en aquest tipus d’encontre.

A continuació van començar a pujar a l’escenari les diferents agrupacions musicals , que van fer dançar sense donar un respir al més d’un  centenar de balladors i balladores de totes les localitats invitades. La festa va continuar, amb música enllaunada  amb el  bar del pavelló obert  fins vora les tres de la matinada.

Pueyo 3  Los “Cinc de Saidí”: De surda a dreta: Tere Casado, Antonio Pascual (Charles), Juan Luis Teixidó, Màrio Sasot i Raquel Escalona.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja