Origen: Les escoles de la Franja i Catalunya competiran per inventar el millor joc en català  – Racó Català

Més d’una cinquantena d’aules ja s’han inscrit a la 3a edició del Concurs Tísner

Ja són més de cinquanta les aules d’escoles de la Franja de Ponent i Catalunya que s’han inscrit a la tercera edició del Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català. L’objectiu de la competició? Que l’alumnat i els mestres explotin la vessant lúdica i creativa de la llengua catalana i inventin el millor joc en català. Les creacions han de ser jocs inèdits pensats per a poder-hi jugar de manera col·lectiva i s’han de presentar en format maqueta i amb les instruccions d’ús corresponents. Els integrants del jurat, els membres del qual es faran públics els propers mesos, valoraran tant el concepte del joc, com l’estètica, la dinàmica, l’originalitat i la integració de la llengua en el seu funcionament.

Les escoles es poden inscriure fins el proper 11 de novembre i el guanyador del concurs s’anunciarà en un acte festiu que se celebrarà el diumenge 14 de maig de 2017 i del qual se’n desconeix encara l’emplaçament i el nom del presentador. L’edició passada, la final del Tísner va tenir lloc a l’estació del Nord de Barcelona i el mestre de cerimònies va ser el periodista Roger de Gràcia.

Però, qui va ser Tísner? 

El concurs pren el nom d’Avel·lí Artís Gener, àlies Tísner, que al llarg de la seva vida va ser des d’escenògraf, periodista, ninotaire, director artístic en una agència de publicitat i corrector, a escriptor de teatre, novel·la, narracions i prosa.