Les xeres apaigavaren el fred a les festes de Sant Antoni a Saidí | Mas de Bringuè

Origen: Les xeres apaigavaren el fred a les festes de Sant Antoni a Saidí | Mas de Bringuè

festes-san-anton-2

Les festes d’hivern a Saidí començaren enguany el divendres amb la tradicional encesa de fogueres repartides en punts estratègics de la localitat.

El fet de que el dia 17, festivitat de Sant Anton Abad, caigués en dimarts, va detraure  una mica l’assistència de gent resident fora del poble però no va impedir que la pujada a l’ermita  estès  bastant animada i al repartiment dels típics “bollos beneits hi acudix molta gent. A la cerimònia religiosa hi va assistir el bisbe de Barbastre –Monsó Ángel Javier Pérez Pueyo.  La presència de carrosses va ser menor que altres anys, tan sol el  Club Ciclista Saidí  i la oficial de la Comissió de Festes van mantindre enguany la seua participació.

El diumenge va hi haver un dinar popular al poliesportiu  on van assistir vora de  400 persones. Un parell d’hores més tard, va actuar al mateix espai  la orquestra de l’Associació “Oliver- Soler Casabon” de Mequinensa formada per alumnes, en la majoria molt joves, de la Escola de Música d’aquesta localitat. Van deler l’auditori amb versions simfòniques i cantades de conegudes peces d’autors i grups com ara Leonard Cohen, Alaska, Nino Bravo, Abba, etc.

I així, entre xeres i balls, revista,  activitats per als xiquets, xocolatades i campionats de ping-pong, futbolí, etc. , van transcórrer els quatre dies de festa que donaren una mica de caliu, descans i diversió al que s’espera un llarg hivern.

 

El bisbe de la diòcesi de Barbastre Monçó beneint la ermita.festes-san-anton-1

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja