Carnaval a Sopeira » Temps de Franja

Source: Carnaval a Sopeira » Temps de Franja

// Glòria Francino

Semblla un carnistoltes. Vaja un carnistoltes estàs fet! Són frases que hem sentit moltes vegades per referir-nos a la manera extravagant de la vestimenta. Ara s’imposa la paraula carnaval per referir-se a la festa de l’època anterior a la quaresma, temps en el que es permet la disbauxa, el menjar molt, sobretot carn, ja que la matança del porc s’havia fet en dates prèvies a aquesta celebració.

La festa de carnaval ha canviat com els mateixos costums, fins i tot, en les dates, ja que ara es pot celebrar en dies de quaresma, com és el cas de Sopeira, on es van disfressar el dissabte 24 de febrer. A la tarda hi va haver una cercavila de la canalla pels carrers del poble, i se’ls llançava caramels des dels balcons, que els més xics s’ho empescaven per ropllegar amb mans i barrets. La festa va continuar amb la cremada del carnestoltes de roba i amb una xocolatada al salon de Toni. I a partir de les 11 de la nit hi va haver música, ball i disfresses dels adults, on es van descobrir algunes imitacions ben divertides: un confessionari, un radar, una pagesa, un senyor amb jaqué, Olivia i Popeye, ballarines, rei i reina, animalons diversos…

Un cop més les festivitats remunten al passat ancestral de reunir les societats enmig del fred hivernal i passar una estona de gatzera.















/ Glòria Francino

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja