Moviment Franjolí per la Llengua: Carlos Grifoll: “Mentre lo català no tingui la categoria de cooficialitat a Aragó, veig molt difícil una solució”.

Carlos Grifoll: “Mentre lo català no tingui la categoria de cooficialitat a Aragó, veig molt difícil una solució”.

En Carlos Grifoll és bibliotecari a Torrent de Cinca. Ha estat i és el promotor de diversos projectes culturals al poble, com el “Cineart Torrent” o el festival de música Jazz “Torrente Jazzsí”, trascendint en alguns casos l’ámbit local i desenvolupant una polifacètica tasca. També col·labora amb ADIA.

Òscar Adamuz

-Per començar, pregunta obligada, com està afectant la pandèmia i el (des)confinament en l’ambient dels carrers de la vila?

Fins al moment mon estem sortint prou bé. La gent hem set prou curosos respectant les indicacions fetes en l’estat d’alarma. Les primeres setmanes, a les tardes, no s’hi via un alma pels carrers, Torrent pareixia un poble fantasma. Als matins se surt a comprar, a la farmàcia… A les zones de baixa taxa demogràfica està sent menor l’incidència de la pandèmia. Però clar, com a qualsevol puesto, la poca industria i el poc comerç que tenim han estat tancats. Lo mateix lo col·legi infantil i el col·legi públic. La biblioteca, l’espai jove i el centre cultural Ca Ferrabrás. S’ha suspès Sant Jordi i Sant Isidre. La Primavera Cultural. També les comunions. Però per sort, al poble no hi ha hagut cap cas conegut de Corona virus. Als pobles això es important per mantenir una bona moral i per emprendre bé el des confinament.

Continuar llegint… Moviment Franjolí per la Llengua: Carlos Grifoll: “Mentre lo català no tingui la categoria de cooficialitat a Aragó, veig molt difícil una solució”.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja