L’EOI d’Alcanyís serà la primera d’Aragó en oferir titulació de C2 en català | Matarranya Media

Per primera vegada també es podran fer els cursos de forma semipresencial tant en català com en alguns nivells d’anglés

Edifici Cardenal RAM on es troben les aules de l’EOI d’Alcanyís. / Foto: NDM

L’Escola Oficial d’Idiomes d’Alcanyís oferirà a partir del pròxim curs 2020-2021 el nivell C2 de català, convertint-se així en el primer centre de tot Aragó en oferir esta titulació, “serem pioners a Aragó”, va assegurar la directora de l’Escola Carmen Navarro, qui també va dir “serem referents del nivell C2, la veritat que done bastanta satisfacció, des del meu punt de vista l’Escola d’Alcanyís és un referent també a la comarca”.

Fins ara en tota la comunitat el nivell més alt per cursar era el C1, curs que també s’impartia al centre d’Alcanyís on a més tenia una gran demanda, ja que per al passat curs 2019-2020 tenia totes les places completes la qual cosa demostra l’alta demanda d’estos nivells. Tal com va explicar la directora del centre, “tenim molts alumnes que ja coneixen la llengua, així com en altres idiomes la gent no té cap coneixement com en l’anglés, francés o alemany, en el cas del català és un altre tipus d’alumnat, ja que recollim a totes les persones que viuen a la zona de la franja i ja coneixen la llengua”. De la mateixa forma l’EOI d’Alcanyís serà l’única on es podrà examinar de C2 en tota la comunitat.

D’altra banda, de cara al curs que ve 2020-2021 l’escola impartirà els nivells B2.2 fins C2 i ja no impartirà els nivells previs perquè la gent sol·licita estos més alts. “El català per la zona en la qual estem és encara més important, perquè estem envoltats de poblacions on és una llengua molt important i és una forma també de mantenir la seua cultura”, va afirmar Navarro.

A més, també per primera vegada també es podran fer els cursos de forma semipresencial tant en català com en alguns nivells d’anglés. “La situació que hem viscut amb el coronavirus ens ha fet veure que el futur està en este tipo d’ensenyança”. Esta mesura ha sortit des del Govern d’Aragó i serà el primer curs en el qual s’implanto en totes les aules de les escoles d’Aragó de forma experimental seguint la línia d’altres comunitats autònomes com ara Catalunya o Andalusia.

Este fet ajude a consolidar la llengua dintre del sistema educatiu aragonés, ja que recentment el centre d’estudis de l’IES Matarranya va anunciar que per al pròxim curs comptara amb una plaça de professor de català en plantilla i departament propi.

Source: L’EOI d’Alcanyís serà la primera d’Aragó en oferir titulació de C2 en català | Matarranya Media

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja