Les notícies de Temps de Franja 116

Source: Les notícies de Temps de Franja 116

Temps de Franja

Revista aragonesa en català d’actualitat i reflexió

N. 116 • 8 de setembre de 2020

Convocat el 7è Certamen de microrelats «Javier Tomeo»

// Redacció

L’Associació Literària Poiesis i la revista Compromiso y cultura, convoquen el VII Certamen de Microrelats «Javier Tomeo» per tal de promoure la creativitat literària i abordar la reflexió sobre el compromís de la literatura amb la realitat social. Una de les categories és per a narracions en llengua catalana, adreçada a autors nascuts abans de 2005, originaris o residents a les comarques aragoneses del Baix Aragó, Matarranya, Maestrazgo, Baix Aragó-Casp, Andorra-Sierra de Arcos, Bajo Martín i Cuencas Mineras.

Llegir-ne més.

El Govern d’Aragó convoca els premis ‘Arnal Cavero’ i ‘Guillem Nicolau’ i el concurs ‘Antonio Artero’

// Redacció

El Butlletí Oficial d’Aragó publica avui la convocatòria i bases de el Premi ‘Arnal Cavero 2020’, el ‘Premi Guillem Nicolau’ i el II Concurs ‘Antonio Artero’. Tots ells van destinats a reconèixer la tasca en foment de la difusió de l’aragonès i el català d’Aragó.
El ‘Premi Guillem Nicolau’, dotat amb 3.000 euros, ha de reconèixer una obra de creació literària en qualsevol gènere (narrativa, poesia, teatre, assaig) escrita en català.

Llegir-ne més.

Krabat*

// Artur Quintana

Aquests dies s’ha projectat als cinemes la pel·lícula Krabat, en la línia de El senyor dels anells i més de Harry Potter, vist però amb ulls alemanys que, encara que això no corresponga al clixé que en tenim, són més dolços i tendres —Rússia i la seua melangia abans feien frontera amb Alemanya.

Llegir-ne més.

Festes i festejamentes*

// Mar Puchol

Estos dies pensava en les festes, enrecordant-me de quan era menuda. Tot l’any esperant les festes d’agost. Anàvem pels pobles, tant del Matarranya com dels pobles veïns de les Terres de l’Ebre, fent un recorregut que repetíem pràcticament igual cada estiu. Quin és lo significat d’eixos dies tant senyalats? Significats i vivències cada u ne tindrem los nostres, però veem com en lo pas del temps i les generacions han anat canviant, encara que se mantenen les més tradicionals.

Llegir-ne més.

Tot no és responsabilitat*

// José Miguel Gràcia

Surts al carrer i tothom –no diré l’expressió carrinclona “tots i totes”– llueix obligatòriament, però responsablement les corresponents mascaretes multicolors. Entres a un supermercat o a una botiga del tipus que sigui i igualment tants caps tants barrets, vull dir, tantes cares tantes mascaretes. Ablució de mans abundant amb un gel alcohòlic i tots els avisos legals a la vista o per megafonia. La gent es comporta força bé i guarda les distàncies. Res a dir.

Llegir-ne més.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja