El Matarranya i Els Ports enllaçaran amb el mar per camins naturals | Comarques Nord

El Matarranya i Els Ports enllaçaran amb el mar per camins naturals



comarquesnord.cat, Matarranya
divendres, 29 d’octubre de 2010

Lo Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí ha iniciat l’estudi de viabilitat per a la creació del Camí del Tossal del Rei (GR-7), Camí del Cervol al Matarranya (GR-8) i el Camí de les Serres Litorals (GR-92) en camins naturals. Estos itineraris estan recollits en la primera fase del projecte que va presentar la Taula del Sénia i que pretén que, en un futur, tots los pobles de la mancomunitat estiguen intercomunicats per esta xarxa de camins naturals.

Esta primera fase se centre en tres camins que lligaran valors històrics i naturals del territori. Lo projecte desenvoluparà diverses actuacions als més de 300 quilòmetres que afecte i té una partida de 2,7 milions d’euros. Tot i això, lo gerent de la Mancomunitat de la Taula del Sènia, Jaume Antich, va esclarir que “los camins se deixaran com estan. És a dir, no s’enquitranarà res de res. Seran camins naturals”. Si hi ha algun tros que cal millorar, s’hi tirarà sahorra.

D’esta forma, lo projecte se centre amb la instal·lació de baranes en alguns trams que poden ser perillosos, així com àrees recreatives a diferents punts de l’itinerari, passarel·les de fusta i senyals que guiïn els caminants, ciclistes o genets pels recorreguts. Precisament, al Tossal del Rei se faran tres miradors, un per cada Comunitat Autònoma, de tal forma que mostraran los termes de la Pobla de Benifassà, Valderrobres i La Sènia.

Lo gerent de la Mancomunitat, Jaume Antich, va explicar que una vegada estigue acabat tot lo projecte, esta xarxa de camins naturals permetria anar des d’Aragó al mar, de tal forma que los pobles del Matarranya que integren la Taula del Sènia, com són Valderrobres, Beseit i Pena-roja, així com los de la comarca dels Ports, estarien connectats amb Sant Carles de la Ràpita i Vinaròs.

Abans, però, s’haurà de treballar en una segona fase, que estarie centrada en los pobles de la plana de la Taula del Sénia, com són Rosell, La Galera, Santa Bàrbara, Traiguera, Freginals, Cervera i La Jana. Este segon entramat de camins recorrerie la ruta de les oliveres mil·lenàries i anirie per la Via Augusta. Estos camins, afegits a les rutes del rius, permetran que tots los pobles de la Taula del Sènia estiguen intercomunicats per camins naturals.

El Matarranya i Els Ports enllaçaran amb el mar per camins naturals | Comarques Nord.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja