“Si les pedres parlaren” es va llegir a Bellmunt « Lo finestró del Gràcia

“Si les pedres parlaren” es va llegir a Bellmunt

Mitja hora abans de les deu del dia 15 d’agost, ja era oberta la porta de la casa Membrado de Bellmunt. En Ramón Mur, alguns familiars y membres de l’Associació Amigos del Mezquín acabaven d’enllestir el pati per a la sessió de lectura amb equip de so i projecció i una vintena de cadires.

Puntualment començà la lectura del pròleg d’en Ramon Mur i després la nota introductòria dels autors José Miguel Gràcia i Jesús Pallarès, en català i en castellà. Llàstima que l’autor dels esplèndids dibuixos del llibre no hi va poder assistir a l’acte.

Des de la porta finestral enlairat que dóna al pati,  com a mena de púlpit, van anar passant els diferents lectors, des dels mes joves als més entrats en anys, un ampli ventall difícil de trobar en els actes culturals. El bilingüisme permanent, tant en la lectura dels poemes com en les converses, amb una simbiosi tant natural com espontània, va ser tant protagonista com els mateixos poemes. Després de cadascuna de les intervencions no hi mancaren els aplaudiments, uns amb somriures, altres amb seriosa delectança. Fora al carrer es van vendre força llibres.

Els visitants van gaudir també d’una bona ocasió per visitar els arxius i estàncies on va viure i escriure el regeneracionista baix-aragonès, Juan Pío Membrado.

Una vegada més en Ramón Mur portà la cultura a la seua petita, en tant què ben endreçada  i acollidora, benvolguda vila de Bellmunt.

Els autors del llibre i l’Associació Cultural del Matarranya com a editora, em fan arribar el seu agraïment al Ramón, al Samir, a l’Associació Amigos del Mezquín de Bellmunt i a tots els lectors. Fins l’any que ve, bellmuntans!

Lluís Roig

Bellmunt 1Bellmunt 2Bellmunt 3Bellmunt 4Bellmunt 5Bellmunt 6Bellmunt 7Bellmunt 8Bellmunt 9

Si les pedres parlaren” es va llegir a Bellmunt « Lo finestró del Gràcia.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja