Chunta Aragonesista denunciarà la DGA per incompliment de la Llei de Llengües « Lo finestró del Gràcia

Chunta Aragonesista denunciarà la DGA per incompliment de la Llei de Llengües

M’ha semblat oportú transcriure integrament al català la nota d’Aragón Digital del passat dimarts 28, sobre el tema, atès que CHA ha estat la primera força política en denunciar els fets.

““Chunta Aragonesista denunciarà el Govern d’Aragó davant el Consell d’Europa per la seua “inacció” pel que fa a la Llei de Llengües i per la intenció de modificar-la. La formació assenyala que amb els canvis plantejats es vulnera un tractat internacional, la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries, en què es reconeix l’aplicació d’aquestes llengües que els estatuts d’autonomia protegeixen i emparen.

Així ho ha anunciat el president de CHA, José Luis Soro, en una roda de premsa en què ha denunciat la “retallada de drets lingüístics” del Govern PP-PAR i ha qualificat de “molt greu” que en els mesos del nou Govern no s’hagi donat compliment a la norma, “una cosa que és impropia d’un Estat de Dret”.

A més, ha criticat que l’executiu vulgui “buidar de contingut” i “fulminar” els drets lingüístics dels aragonesos modificant la llei perquè suposaria un “retrocés que és inacceptable”. Així, ha criticat que es pretengui eliminar qualsevol imposició que estableixi la Llei de Llengües, una cosa que és una “grandíssima mentida perquè no s’imposa cap obligació sinó que l’únic que reconeix són drets”.

En aquest sentit, ha retret que es vulgui eliminar les referències a les llengües aragoneses parlant només de modalitats lingüístiques i ha considerat que això és “contrari al sentit comú” i que vulnera l’Estatut d’Autonomia d’Aragó que reconeix les llengües i les modalitats lingüístiques i recull el dret a dirigir-se a les institucions en les llengües pròpies d’Aragó.

“El problema real és que el Partit Aragonès i el Partit Popular no volen dir les coses pel seu nom. Tenen complexos i tenen por d’anomenar el català pel seu nom”, ha afirmat Soro com  ”si un belga es negués a reconèixer que el que parla és francès “.

Segons la seua opinió, en aquests quinze anys s’ha produït un “anticatalanisme exacerbat” que està perjudicant els aragonesos en vulnerar els seus drets lingüístics.””

Chunta Aragonesista denunciarà la DGA per incompliment de la Llei de Llengües « Lo finestró del Gràcia.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja