Presentació del llibre ”Espills trencats” de Màrio Sasot a la Fira de Monsó

Source: Presentació del llibre ”Espills trencats” a la Fira de Monsó | Mas de Bringuè

FERIA LIBRO MONZON

Els directors Generals de Cultura i de Política Lingüística, amb els responsables de la Fira el dia de la presentació-

Lo govern d’Aragó presentarà la novel·la de Mario Sasot,  Espills trencats, guanyador del Premi Guillem Nicolau 2017, durant la jornada inaugural  de la Fira del Llibre Aragonès de Monsó (Cinca Mig. Osca) el pròxim divendres, 8 de desembre. L’acte tindrà lloc a la sala de la Planta Baixa del recinte, l’antiga Azucarera de Monsó,  a les 19,30 h..

MARIO 4

Allà es presentaran tots els premis literaris i els relacionats amb el sector del llibre que enguany ha atorgat  la DGA. L’acte conclourà amb una actuació del “Silbo vulnerado”

Abans, a partir de les 16,30 h. d’eixa mateixa jornada l’autor saidinès firmarà exemplars del seu llibre a l’estand de  GARA EDIZIONS-PRAMES i a la caseta de publicacions del Govern aragonès.

La Fira del Llibre de Monsó romandrà oberta durant tot el cap de setmana els dies 8, 9 i 10 de desembre, i al llarg d’eixos dies passaran pels seus estands més de 120 escriptors aragonesos i es presentaran més de 80 llibres de 33 editorials i institucions públiques d’aquesta Comunitat Autònoma.

La Fira obrirà les seues portes a les 12,30 del migdia i a les 13 h. Tindrà lloc la inauguració i el pregó de la Fira que estarà a càrrec de l’escriptora saragossana Ana Alcolea.

El director general de Cultura i Patrimoni del Govern d’Aragó, Nacho Escuín va anunciar que per segon any consecutiu el Govern d’Aragó tindrà estand propi i serà allà on es presentin els premis literaris concedits pel Departament d’Educació Cultura i Esport: el Premi Miguel Labordeta 2016 (José Ramón Ayllón Guerrero, per la seva obra “Climogrames d’estació emocional”), Premi al llibre millor editat a Aragó 2016 ( “la península de Cilemaga” de l’Editorial Pregunta Edicions) i el Premi a la trajectòria professional en el sector del llibre Aragó 2016 (Luis Felipe Alegre Seró. El Silbo Vulnerat).

A més, enguany se sumen els premis lliurats per la Direcció General de Política Lingüística, que porta a la fira el Premi Guillem Nicolau 2017 (Mario Sasot Escuer, per la seva obra “Espills trencats”) i el Premi Arnal Cavero 2017 (José Solana Dueso , per la seva obra “El siñor de Sant Chuan”). L’acte d’inauguració de la fira serà el proper 8 de desembre a la Nau de l’Azucarera i anirà a càrrec de la pregonera d’aquesta edició, l’escriptora Ana Alcolea.

El director general de Política Lingüística, José Ignacio López Susín, ha explicat que “l’aragonès i el català d’Aragó mai no han deixat d’estar presents en aquesta fira gràcies a la feina de les associacions i editorials privades, però aquest any es veurà reafirmat aquest any amb la presentació dels llibres guanyadors dels premis Arnal Cavero (aragonès) i Guillem Nicolau (català) del Govern d’Aragó.

López Susín recordà que “durant sis anys els premis literaris en les llengües pròpies d’Aragó han estat absents de la Fira del Llibre de Montsó”.

En 2017 l’Executiu Aragonès va recuperar aquests premis i la seva dotació econòmica. D’aquesta manera, “juntament amb les editorials que tradicionalment són presents a la fira amb publicacions en les nostres llengües minoritàries o l’exposició ‘As ansotanas, venedores de te de suïssa’, de l’associació A Gorgocha d’Ansó, el Govern d’Aragó reafirma el seu compromís amb el patrimoni lingüístic i amb les persones que parlen aragonès i català a la comunitat “- va dir López Susín.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja