Què és el Falsari? de Toni Orensanz es presenta a Vall-de-roures

Què és el Falsari?, el Toni Orensanz ens fa una reflexió del seu últim llibre que presentem aquest dissabte 6 de març a les 18:00h. a la Llibreria Serret, us hi esperem…


El falsari

FALSARI,-ÀRIA. 1 m. i f. Persona que falseja una història, falsifica un document, posa una signatura falsa, etc. 2 adj. Fals, enganyós: un testimoni falsari. 3 m. Inventari de veïns del poble de Falset (2.864 hab.) i de la seva comarca, amb el relat d’algunes de les seves vivències, gestes i misèries.


Què és el Falsari?

Sóc Toni Orensanz, periodista i guionista freelance. Alguns potser em coneixeu pel meu llibre anterior: L’òmnibus de la mort: parada Falset (Ara Llibres, 2008). El cas és que acabo de treure nou llibre. Porta per nom El falsari (Cossetània), tot un seguit d’històries (crec que prou bones) a mig camí entre la realitat i la ficció. Perquè penso honestament que tots els pobles són plens de relats on, gairebé sempre, resulta impossible discernir què hi ha de cert o què hi ha de rematadament fals en el seu origen. No obstant això, s’expliquen i es tornen a explicar, ben amanits, fins a consagrar-se com a veritats majúscules que, a poc a poc, acaben formant part de la nostra realitat personal i col·lectiva més sòlida. El Falsari eleva al paper una pila d’històries que podrien haver passat en qualsevol lloc de la Mediterrània.

Serret Bloc.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja