Les biblioteques de Lleida i de Terres de l’Ebre homenatgen l’escriptor Jesús Moncada en el 10è aniversari de la seva mort amb l’activitat “Llegim Moncada” . Biblioteques Públiques de Catalunya. Generalitat de Catalunya

Origen: Les biblioteques de Lleida i de Terres de l’Ebre homenatgen l’escriptor Jesús Moncada en el 10è aniversari de la seva mort amb l’activitat “Llegim Moncada” . Biblioteques Públiques de Catalunya. Generalitat de Catalunya

 

Enguany es commemora el 10è aniversari de la mort  de l’escriptor Jesús Moncada  (Mequinensa  1941 – Barcelona 2005 ) i en el marc de l’ Any de les Biblioteques, les Centrals de Biblioteques de Lleida i Terres de l’Ebre impulsen diverses propostes relacionades amb l’escriptor i el seu món.

Jesús Moncada és un autor molt llegit i valorat tant a les Terres de Lleida com a les de l’Ebre, va ambientar la seva obra en el territori limítrof entre Catalunya i Aragó i va  recrear vivències i costums dels pobles a la vora dels rius Ebre i Segre.

Dins l’activitat “Llegim Moncada”, s’han proposat diferents iniciatives:

Lectura i comentari de l’obra de Jesús Moncada  als  Clubs de Lectura de les biblioteques. Un total de 20 biblioteques (13 de les comarques de Lleida i 7 de les comarques de Terres de l’Ebre ) hi participen entre abril de 2015 i maig de 2016 llegint els títols següents: Camí de sirga, Calaveres atònites, El Cafè de la granota i Estremida memòria.

A Lleida  hi participen les biblioteques  d’Agramunt,  Alcarràs, Alguaire, Almenar, Artesa de Segre,  Bell·lloc d’Urgell, Bellvís, Juneda, Pardinyes,Torregrossa, Tremp i el Bibliobús Garrigues-Segrià.

Mostra  de l’ Exposició “ Jesús Moncada“  a  les biblioteques  de Lleida i Terres de l’Ebre. Aquesta exposició itinera per un total de 10 biblioteques. Cedida per la  Central de Biblioteques de Lleida , consta de 16 plafons que reprodueixen fragments de les obres de Moncada sobre la vida a Mequinensa: la mina, els cafès, els costums, les diversions, els personatges, la desaparició d’un poble sota les aigües, etc.

A Lleida  itinera per: Agramunt, Alcarràs, Artesa de segre, Linyola i La Seu d’Urgell.

Sortida a Mequinensa per als integrants dels clubs de lectura que han llegit l’obra de Moncada. A l’octubre es farà una  trobada dels clubs de lectura de les   biblioteques de Lleida i de terres de l’Ebre a Mequinensa. Aquesta activitat inclourà la ruta literària  “Jesús Moncada” i una representació teatral de l’obra de Moncada.

 

Més informació

Central de Biblioteques de Lleida

Central de Biblioteques de Terres de l’Ebre

loreguer

Recent Posts

Transportes adjudica las obras de las estaciones de tren de Nonaspe

Source: Transportes adjudica las obras de las estaciones de tren de Chiprana, Nonaspe y La…

20 hores ago

El Hotel Torre del Marqués recibe las Tres Llaves, máxima distinción mundial de la Guía Michelín

Source: El Hotel Torre del Marqués recibe las Tres Llaves, máxima distinción mundial de la…

20 hores ago

Cientos de personas adquieren plantero y flores para su jardín en la Feria de La Portellada

Source: Cientos de personas adquieren plantero y flores para su jardín en la Feria de…

2 dies ago

El Arzobispado cede a Ráfales la ermita de San Rafael durante 25 años

Source: El Arzobispado cede a Ráfales la ermita de San Rafael durante 25 años

2 dies ago

Maella, Fabara y Nonaspe se unen para volver a poner en marcha el consejo de salud de la zona

Source: Maella, Fabara y Nonaspe se unen para volver a poner en marcha el consejo…

2 dies ago