Aragó exigeix disculpes al president de la Diputació de Lleida per acusar-lo de perseguir el català a la Franja ! directe!cat

POLÍTICA  ÚLTIMA ACTUALITZACIÓ DILLUNS, 22 D’AGOST DE 2011 10:45 H

El govern aragonès remarca que no ha derogat la Llei de llengües si no que només n’ha anunciat una modificació


El portaveu del govern aragonès, Roberto Bermúdez de Castro, ha demanat al president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, que demani disculpes després d’acusar el govern d’Aragó de perseguir el català a la Franja de Ponent i de qualificar-lo “de l’Espanya profuda” en unes declaracions efectuades aquest dissabte en el marc de la Universitat Catalana d’Estiu. Bermúdez de Castro ha exigit a Reñé “que respecti la comunitat aragonesa i les seves institucions” i li ha recordat que “nosaltres respectem la llibertat i la pluralitat i aquí no es multa a ningú per parlar, escriure o retolar en cap llengua”. El portaveu aragonès ha assenyalat que Reñé, “en primer lloc, ha de disculpar-se; en segon, assabentar-se abans d’opinar i, en tercer, no donar lliçons de llibertat i respecte a una comunitat que es caracteritza per aquests valors. Estant tan prop, és una llàstima que no vingui aquí i ho comprovi personalment”. També ha criticat al president de la Diputació de Lleida per referir-se a una suposada derogació de la Llei de llengües d’Aragó, “que no s’ha produït, sinó un anunci de modificació”.

En el seu discurs a Parda, Reñé va afirmar que “l”encalçament i l’acorralament lingüístic de la llengua catalana a tots els territoris de parla catalana és realment alarmant”, afegint que “la situació del català a les Illes i al País Valencià és una sotragada sense precedents”, mentre a Ponent “aquesta persecució la patim per partida doble: d’una banda, pel català; i, de l’altra, per l’occità”.En relació a la reunió que Reñé ha anunciat que sol·licitarà amb el govern aragonès, el portaveu del govern d’aquesta comunitat ha indicat que “primer, s’ha de disculpar”. També ha recordat que el govern d’Aragó té molt interès a tractar altres temes com la “desatenció sanitària” als ciutadans aragonesos a Catalunya o el litigi dels l’art religiós de la Franja.

 

Sobre la Llei de llengües d’Aragó, va dir que “un document de mínims que va trigar una dècada a aprovar-se i que, en tan sols cinc minuts, ha quedat en pa sucat amb oli”. “Com es pot comprovar, en la persecució de la llengua catalana, s’està produint una mena de cursa de relleus entre els partits d’adscripció espanyola”, va declarar el president de la Diputació de Lleida. 

Aragó exigeix disculpes al president de la Diputació de Lleida per acusar-lo de perseguir el català a la Franja ! directe!cat.

admin

Recent Posts

La vocación artística y el talento más juvenil y novedoso se exhiben en Cretas

Source: La vocación artística y el talento más juvenil y novedoso se exhiben en Cretas

10 hores ago

26152 COPA DE ESPANA DE XCM GP SIERRAS MATARRAÑA

Source: 26152 COPA DE ESPANA DE XCM GP SIERRAS MATARRANA

10 hores ago

Ràdio: La Veu del Baix Matarranya 4/5/2024

Programa del MAGAZIN del dissabte 4 de maig de 2024 LA VEU DEL BAIX MATARRANYA.…

21 hores ago

Quan Desideri ja no fa anar la falç pel groc dels blats | Viles i gents – N. Sorolla

Fa 35 anys se va complir el que Desideri Lombarte havie escrit: «No faré anar…

1 dia ago

Ràdio: La Veu del Baix Matarranya 27/4/2024

Programa del MAGAZIN del dissabte 27 d’abril de 2024 LA VEU DEL BAIX MATARRANYA. 107.6…

5 dies ago