Categories: Matarranya

Detingut un ciutadà d’origen britànic com a possible autor de l’incendi declarat dijous a dos termes del Matarranya | Comarques Nord

Detingut un ciutadà d’origen britànic com a possible autor de l’incendi declarat dijous a dos termes del Matarranya | Comarques Nord.

Durant tota la nit han continuat les labors d’extinció de l’incendi declarat dijous a la tarda a la zona de Valderrobres, entre els rius Tastavins i Matarraña, en els termes municipals de Portellada i Fresneda. A primeres hores del matí s’han sumat al dispositiu les unitats helitransportadas de Calamocha, Planizar, Alcorisa i Peñalba.

L’incendi, que es troba en nivell zero i estabilitzat des de primera hora del matí, està a l’espera del reconeixement dels mitjans aeris per delimitar el perímetre i poder realitzar una estimació de la superfície cremada, així com de les decisions a prendre per atacar el foc. Encara que les primeres aproximacions indiquen que el foc podia haver afectat a unes cent hectàrees de cultius agrícoles, principalment, a més de pineda i matoll.

Des de les dues del matí estan actuant mitjans de la Generalitat de Catalunya (15 bombers i 3 autobombes) i dos escamots de la Unitat Militar d’Emergències (UME). També estan treballant, un total de sis quadrilles terrestres, 7 autobombes, com a mitjans propis –a més de les unitats helitransportadas. Des de la Diputació Provincial de Terol s’ha incorporat un vehicle nodrissa juntament amb una autobomba. A més de la BRIF de Daroca i voluntaris del Matarraña, també formen part de l’operatiu tècnics del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Medi ambient del Govern d’Aragó. Així mateix, el conseller titular en aquesta matèria, Modest Lobón, s’ha desplaçat fins a la zona de l’incendi per supervisar les labors d’extinció.
Agents de Protecció de la Naturalesa han detingut a un ciutadà d’origen britànic que ocupava una de les masies afectades, com a possible causant del foc. La investigació continua oberta a la recerca de noves dades que puguin esclarir el succés.

A l’espera de l’evolució de l’incendi, es troben també en prealerta un helicòpter bombarder Kamov del Ministeri d’Agricultura i Medi ambient. Una vegada estabilitzat el perímetre, en aquests moments s’està treballant per donar per controlat l’incendi al llarg de la jornada.

admin

Recent Posts

Elena Sanz y Raúl Guimerá, reconocidos en Cretas como mejores deportistas turolenses durante la Gala Provincial

Source: Elena Sanz y Raúl Guimerá, reconocidos en Cretas como mejores deportistas turolenses durante la…

17 hores ago

Azcón anuncia la creación de un premio que llevará el nombre del torero cretense Nicanor Villalta

Source: Azcón anuncia la creación de un premio que llevará el nombre del torero cretense…

17 hores ago

Izquierdo (PAR) reclama al Gobierno de Aragón que «tome la iniciativa ya» para ejecutar las balsas laterales del Matarraña

Source: Izquierdo (PAR) reclama al Gobierno de Aragón que «tome la iniciativa ya» para ejecutar…

17 hores ago

Transportes adjudica las obras de las estaciones de tren de Nonaspe

Source: Transportes adjudica las obras de las estaciones de tren de Chiprana, Nonaspe y La…

2 dies ago

El Hotel Torre del Marqués recibe las Tres Llaves, máxima distinción mundial de la Guía Michelín

Source: El Hotel Torre del Marqués recibe las Tres Llaves, máxima distinción mundial de la…

2 dies ago

Cientos de personas adquieren plantero y flores para su jardín en la Feria de La Portellada

Source: Cientos de personas adquieren plantero y flores para su jardín en la Feria de…

2 dies ago