Des dels spaghetti western fins a la recentment premiada Alcarràs, els paisatges de la nostra comarca han estat l’immillorable decorat natural per a les històries que han volgut explicar cineastes d’ahir i d’avui. Per això, enguany, amb una mica de retard respecte a la data habitual, l’IEBC-IEA ha volgut dedicar la jornada del Cinga Fòrum al tema «Baix Cinca, terra de pel·lícula».
La jornada, que es desenvoluparà el proper dissabte 19 de novembre, tindrà dues parts: una, matinal, amb dues conferències que tindran lloc en la seu de la Comarca del Baix Cinca a Fraga; i una altra, de tarda, amb la projecció de la pel·lícula Alcarràs seguida d’un cinefòrum en la sala d’actes del Palau Montcada de Fraga.
Les conferències del matí aniran a càrrec del realitzador Diego Tejera, que tractarà sobre el rodatge d’spaghetti western a la comarca, i del professor Òscar Labat, que versarà sobre aspectes tècnics del cinema il·lustrats amb pel·lícules rodades a la zona. El cinefòrum serà moderat pel bloguer Macià Pelegrí i comptarà amb la presència de Carlos Cabós, actor fragatí amb un paper destacat en la pel·lícula.
Tota la jornada –tret de la pel·lícula–, serà retransmesa en streaming a través de la nostra pàgina de Facebook, com hem vingut fent en les darreres edicions. Els actes són oberts al públic en general, tot i que recomanem reservar plaça per assistir a la projecció de la pel·lícula escrivint-nos a iebc.iea (arrova) gmail.com; en tot cas es donarà entrada prioritària als socis de l’IEBC.
En l’organització de la jornada col·laboren la Comarca del Baix Cinca, l’Ajuntament de Fraga i l’associació Amics del cine.

Programa del CINGAFÒRUM 2022
10:00 Benvinguda
10:15 El western a la comarca del Baix Cinca, a càrrec de Diego Tejera
11:15 Piscolabis
11:45 El cinema a la comarca del Baix Cinca: aspectes tècnics, a càrrec d’Òscar Labat
***
16:00 Projecció i cine fòrum sobre la pel·lícula Alcarràs, conduït per Macià Pelegrí i amb la presència de Carlos Cabós, un dels actors protagonistes

Institut d’Estudis del Baix Cinca – IEA