7ª Trobada d’autors ebrencs al Matarranya « Lo finestró del Gràcia

7ª Trobada d’autors ebrencs al Matarranya « Lo finestró del Gràcia.

 

 

El dia 5 d’agost va tenir lloc la trobada anyal d’autors ebrencs a Vall-de-roures i a Arnes, organitzada per la Llibreria Serret, la Associació Cultural del Matarranya amb la col·laboració de Guies del Port, Comarca del Matarranya, TurisPad i Taller d’Artesania Casa Pallarés. Aquest any va tenir una dedicació molt especial a Jesús Moncada. A les 9 del matí començaren el actes amb una llarga gimcana de creació literària a “Els fortins de Cabrera” a Beseit, acabant amb una relaxada visita a l’antiga Fàbrica Noguera per gaudir d’una exposició del col·lectiu d’artistes Arraïls.

A les 12, el grup va anar creixent a la Llibreria Serret on els autors signaren i compraren llibres, i petaren la xarradeta amical i literària.

Després del dinar al restaurant Fuente del Miro, animat per els I-pad distribuïts per les taules, va començar la llarga sobretaula. La introducció i salutacions d’Octavi Serret, Josep Maria Baró, president d’ASCUMA, i Jordi Cabré, director general de Promoció Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, van obrir la asessió. Tot seguit, José Miguel Gràcia va presentar Licantropia de Carles Terès, premi Guillem Nicolau del 2011, amb una acurada intervenció de l’autor. Després, Hèctor Moret presentà Ressó en l’obscuritat de Merxe Llop, premi Guillem Nicolau 2010 i intervingué també l’autora.

A la taula rodona sobre Jesús Moncada, conduïda per Pepa Nogués, intervingueren persones ben coneixedores de l’obra de l’escriptor mequinensà: Hèctor Moret, escriptor i poeta, Antón Castro, periodista i escriptor, Chusé Aragüés, editor, Lourdes Ibarz, representant de l’Espai Jesús Moncada del Museu de Mequinença, i Rosa Maria Moncada, germana de l’escriptor, amb una intervenció entranyable sobre la família i el seu germà.

Més enllà de les 20 hores la trobada va continuar a la Casa Pallarès d’Arnes segons el programa previst.

                                                                                                    José Miguel Gràcia   

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja