ERC denuncia que Rajoy accepta l’aragonès oriental – Notícies Societat – e-notícies

ERC denuncia que Rajoy accepta l’aragonès oriental – Notícies Societat – e-notícies.

 

 

Alfred Bosch assenyala el “trinxament de la llengua catalana”

Bosch, al Congrés, en una foto d'arxiu
Bosch, al Congrés, en una foto d’arxiu
Bosch, al Congrés, en una foto d'arxiu

El portaveu d’ERC-Rcat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha denunciat que el Govern estatal “accepta el trinxament de la llengua catalana, accepta l’invent de l’aragonès oriental, i no pensa fer res per impedir-ho”.

La coalició independentista va preguntar a l’executiu de Mariano Rajoy si “entenia que es complia amb la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries” amb la nova reglamentació de les Corts aragoneses.

Segons Bosch, “tothom sap que el Govern espanyol no entén la diversitat lingüística de l’Estat com una riquesa que cal protegir, cuidar i fomentar, sinó que és una nosa; i per tant, es desentén de l’atemptat lingüístic que vol portar a terme el Govern d’Aragó apel·lant a que és una competència exclusiva”.

En la seva resposta per escrit, el Govern central ha assegurat que “vela per la protecció i promoció de l’ús del català”. També ha remarcat que correspon a la Comunitat Autònoma d’Aragó la regularització sobre les llengües i modalitats lingüístiques en el seu territori.