Paulí Fontoba (Entesa): “Aquí callen uns i salven el cul dels altres” | Comarques Nord

Paulí Fontoba (Entesa): “Aquí callen uns i salven el cul dels altres” | Comarques Nord.

 

20121019 Calaceit RenúnciaPaulíFontoba_660x

comarquesnord.cat . Calaceit . divendres, 19 d’octubre de 2012 

 

Uns dies després que Paulí Fontoba (Entesa per Calaceit) fes oficial la renúncia al càrrec de tinent d’alcalde i trenqués el pacte de govern amb el PP a l’Ajuntament de Calaceit, el regidor republicà va explicar per a Ràdio Matarranya les causes d’aquesta renúncia. Al respecte, Fontoba va dir que “el PP no està sol a l’ajuntament, som dos grups i tenim uns pactes. I aquests pactes estan per a complir-se”. I un d’aquests era “auditar tant la Societat Calaceit Activa, que al mateix temps havia de tancar-se, com tota la legislatura passada”.

 

Per a Fontoba, es “van trobar greus problemes de gestió que, evidentment, tenen a uns responsables”. S’havia d’auditar “tota la gestió passada, i el PP no està per a fer aquesta feina. I que no diguin que és qüestió de pressupost, sinó que crec que per dalt, per baix o per algun lloc, s’han arribat a acords i aquí callen uns i salven el cul dels altres”. Paulí Fontoba va defensar al respecte que aquest “no és el cas de l’Entesa. Natres som independents i no volem assumir responsabilitats per les males gestions i per les males formes dels grans partits”.

 

. La defensa per la llengua

 

A banda de les auditories com també l’actual gestió de la residència municipal, Fontoba va concretar que el compromís i la protecció de la llengua catalana també han marcat el trencament d’aquest pacte de govern. El regidor republicà va recordar que “la cultura s’ha de protegir, i l’hem de protegir contínuament perquè inclús se li està canviant el nom”. Per exemple, “al llibre de festes només van posar ‘Calaceite’, mentre el topònim autèntic del poble s’obvia per a ser substituït per una altra llengua. Natres utilitzem el bilingüisme, però ells només el monolingüisme d’una llengua que no és la nostra”.

 

Pel que fa al nou període polític que es dibuixa a l’Ajuntament de Calaceit, Fontoba va concretar que “evidentment, quan hi ha una renúncia, hi ha una falta de confiança per part del grup que renuncia. Per tant, canvia el panorama i ara s’hauran de pactar més coses si es volen tirar endavant. Ells ho tenen molt fàcil”, va dir el regidor de Calaceit. “Es poden aliar amb el Partit Socialista, o poden arribar a pactar amb ells o amb natres”. Al respecte, Fontoba va sentenciar que “no sé si serem claus o no” en les decisions, però “sé que aquest ‘un’ ha de tindre un pes i així ho veiem”.

 

. Respectuosos amb la decisió

 

Des del grup popular van respectar la decisió presa pel regidor republicà Paulí Fontoba, a la vegada que l’alcalde de Calaceit, Josep Maria Salsench, li va agrair el temps que ha treballat conjuntament amb l’equip de govern. Per la seua banda, la regidora socialista Rosa Doménech va apuntar que “natres no ens volem pronunciar sobre aquesta decisió perquè el pacte entre Esquerra Republicana i el PP el tenien ells i mai l’hem vist”. A la vegada, Doménech va remarcar que “creiem que el mal ja està fet perquè s’ha perdut un any de legislatura” i que “seguirà tot igual” perquè Entesa seguirà donant suport al PP.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja