La CUP incorpora una veïna de Fraga a la llista per simbolitzar la defensa d’un país “no esquarterat”.

 

La CUP incorpora una veïna de Fraga a la llista per simbolitzar la defensa d’un país “no esquarterat”

Segons Antonieta Jarne, “el que cal és un Parlament que no doni l’esquena a la Franja i als Països Catalans i que concebi el país en la seva plenitud”

31/10/2012 Política

Per la defensa d’un país “no esquarterat territorialment”, la CUP-Alternativa d’Esquerres ha incorporat una ciutadana de la Franja de Ponent a les seves llistes.

L’aposta pel marc complet de la nació s’ha vist reforçada amb la incorporació de Berta Menén, veïna de Fraga, a la llista de la CUP-AE per la demarcació de Lleida. Amb aquest gest, la formació independentista ha volgut fer evident el seu compromís i la seva voluntat de defensar “el conjunt dels ciutadans i territoris dels Països Catalans com a subjectes polítics irrenunciables en el procés autodeterminista que el país encara” més enllà de la comunitat autònoma de Catalunya.

Segons la candidata lleidatana, Antonieta Jarne, “és molt important l’impuls, no solament des de l’àmbit associatiu, cultural o econòmic sinó també especialment des del polític, de tota mena d’iniciatives que permetin l’articulació dels Països Catalans més enllà de les fronteres mentals i administratives que marquen els estats espanyol i francès”.

En aquest sentit, Jarne ha apostat per les polítiques que treballin per l’articulació dels Països Catalans i ha lamentat que ni durant els anys del tripartit PSC-ERC-ICV ni en els bipartit CiU-PP des de les institucions autonòmiques catalanes “no s’ha avançat ni un sol centímetre en la tasca d’impulsar l’enfortiment de lligams i vincles de tota mena amb les comarques catalanes sota administració aragonesa de la Franja de Ponent sinó que més aviat els successius governs autonòmics catalans han defugit aquesta responsabilitat”.

“Cal un parlament que no doni l’esquena a la Franja i als Països Catalans”

De fet, Jarne s’ha mostrat molt crítica amb la institució autonòmica i el fet que no s’hagi queixat per les múltiples agressions lingüístiques impulsades pel govern aragonès contra els habitants de la Franja i la seva parla i ha posat de manifest la necessitat que, més enllà del 25-N, “el que cal és un Parlament que no doni l’esquena a la Franja i als Països Catalans i que concebi el país en la seva plenitud”.

La candidata fragatina Berta Menén ha posat com a exemple de la desídia i de l’abandonament a què se sotmet als habitants de la Franja des del govern autonòmic català l’atenció hospitalària a l’hospital Arnau de Vilanova, el centre públic de referència per als habitants d’aquest territori.

Segons ha criticat, en els darrers mesos des de la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya s’ha invitat als habitants de la Franja a no acudir-hi instant-los a fer-ho a Barbastre. Segons Menén, “aquesta actitud és del tot inacceptable i pròpia d’un govern regionalista negligent en les seves responsabilitats vers els catalans i les catalanes d’aquest territori que, lluny de ficar l’administració al seu servei, els empeny a la renunciar a tenir Lleida com a capital de referència i de serveis en favor de Barbastre”.