Dijous 6 de desembre us presentem a ARNES, “El Matarranya. Crònica de viatge” de Joaquim Montclús, un recorregut per les vint-i-nou poblacions del Matarranya, a la Franja de Ponent!!

Us presentem “El Matarranya. Crònica de viatge” per Joaquim MONTCLÚS amb el prefaci del’Albert SÀNCHEZ-PIÑOL i publicat per GALERADA Editorial.

“El Matarranya. Crònica de viatge” és un recorregut de l’historiador Joaquim Montclús per les vint-i-nou poblacions de la comarca del Matarranya, a la Franja de Ponent. L’autor tant s’interesa per l’evolució recent de cada poble com pels aspectes històricament més allunyats, però que expliquen moltes coses del present. Així, doncs, la història, la política, la cult

ura, la gastronomia, l’etimologia o l’arquitectura es barregen en una prosa fluida que aocmpanya al lectorper aquesta comarca tan singular. La gran diferència de les altres aproximacions que s’han fet al Matarranya és que l’autor n’es fill, i en dona una visió més autèntica i comprensiva, adquirida des de la infantesa.
DIJOUS 6 DE DESEMBRE:

12:30: Firma de llibres a llibreria Serret a carrec de l’autor, Joaquim Montclús.
20:00: Presentació del “EL MATARRANYA. CRÒNICA DE VIATGE” de Joaquim Montclús, Albert Sánchez-Piñol, Joan Maluquer (Editor) amb la col.laboració de l’Ajuntament d’Arnes.

Autor: Joaquim Montclús i Esteban (Calaceit, el Matarranya,1957) és historiador i escriptor. Nascut al Matarranya, viu a Barcelona, on col·labora en diversos mitjans, com El Periódico o el diari Ara. Preocupat per la preservació cultural de la seva comarca, ha publicat La Franja de Ponent avui (1983) i La catalanitat de la Franja de Ponent (1999).

Contingut: El Matarranya. Crònica de viatge és una guia de turisme cultural, que ens presenta un trajecte poble per poble d’aquesta comarca de la Franja de Ponent. És una guia imprescindible per a endinsar-nos en els aspectes històrics (sense tergiversacions interessades), econòmics i culturals d’aquesta comarca.

 

Cartell-presentació-Montclu.jpg

 

 

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja