Manifest de la Comunitat Educativa del Matarranya contra les retallades i la LOMCE

 

 Manifest de la Comunitat Educativa del Matarranya contra les retallades i la LOMCE

Dijous, 13 de desembre de 2012

El dilluns més de dos-centes persones, entre mares, pares , professors, mestres i alumnes de tota la Comunitat Educativa del Matarranya ens vam reunir a l´IES de Vall-de-roures.

En aquesta assemblea fou unànim la preocupació pel futur de l ‘Educació i el sentiment de rebuig a l’actual política de retallades i a la nova Llei d’Educació (LOMCE). Llei i polítiques que pensem posen en perill lÉscola Pública,especialment en el medi rural, ique no únicament correheixen les desigualtats entre les ciutats i els pobles o entre els Centres educatius, sinó que les fomenten, en establir una competició entre aquests amb  “premis en metàlic per als millors”.

L’Avantprojecte d’aquesta Llei fomenta la competitivitat i segregació dels alumnes mitjançant avaluacions externes que tan sols mesuren coneixements formals i purament lingüístics, menyspreant d’altra banda el que tots els correntsw pedagògics estan proposant coma fonamental en l’ Educació bàsica: el procès d’aprenentatge, la cooperació i el recolzament mutu, el desenvolupament de la creativitat i la intel·ligència emocional, els valors crítics i solidaris…

En l’Assemblea es va mostrar també la preocupació per l’actitud de les Administracions Educatives, que no han consultat , ni mai ho han fet, els vertaders protagonistes de l’ Educació: pares, docents i alumnes

Aquesta administració únicament sap respondre a les crítiques i protestes de la ciutadania amb la petulància del ministre Wert o, com està succeint en aquest Centre, amb les amenaces de sanció per part de la Directora Provincial quan el Claustre de professors va decidir com a mesura de protesta endarrerir el lliurament del butlletí de notes de la primera avaluació (mai no avaluar, ja que els alumnes estan sent avaluats des del primer dia del curs, i tant ells mateixos com els seus pares estan sent informats qualitativament i quantitativament en relació al seu procés d’aprenentatge). Amenaces a l’Equip Directiu i al Professorat del Centre, que suposen l’apertura d’expedients que impliquen la pèrdua de sou i feina, mesura que va ser rebutjada enèrgicament per tots els integrants de l’ assemblea.

L¡Assemblea, en fi, es va comprometre a mostrar públicament el seu rebuig a l’empobriment progressiu de l’ Educació Pública i a desenvolupar les accions nencessàries que facen veure a l’’Administració que aquest no és el camí. El nostre comunicat és la primera d’aquestes accions.

 

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja