El consistori Calaceit abonarà 13.300 euros al gerent de la societat municipal | Comarques Nord

El consistori Calaceit abonarà 13.300 euros al gerent de la societat municipal | Comarques Nord.

L’Ajuntament de Calaceit haurà d’abonar 13.331 euros al que fora gerent de la Societat Municipal Kalat-zeyd Activa, qui va denunciar el consistori per impagaments. Ahir, les dos parts van arribar a un ràpid acord en una sessió conciliadora, en la qual es va tancar que el consistori calaceità haurà de pagar a l’antic gerent els més de 13.300 euros en un període màxim d’un mes. A l’eixida de la sessió, l’alcalde de Calaceit, Josep Maria Salsench, que representava a la part demandada, va refusar fer declaracions als mitjans.

Durant el passat 29 de novembre de 2012, durant un ple municipal, l’alcalde de Calaceit va informar al poble que el que fora gerent de la Societat Municipal havia denunciat a l’ajuntament per impagaments. En concret, el demandant reclamava els salaris des del mes d’octubre de l’any 2010, així com un 3% de l’actiu circulant com comissions per les obres del polígon (que pugen a més de 18.000 euros) i despeses en desplaçaments i peatges. En total, vora els 35.000 euros.

En el seu dia, Salsench va defensar que “el grup socialista, quan vam arribar, ens va dir que” la persona en qüestió “no cobrava res”. En canvi, els va portar als jutjats. A més, l’alcalde de Calaceit va concretar a l’eixida d’aquell ple celebrat novembre que si una persona “és gerent i no li paguen”, el que seria més coherent “és que li pagaren des d’un principi”. Des de l’equip de govern es va recordar també que al judici es citava a Rosa Doménech com testimoni, desconeixent quina seria la seua posició.

. ”Està molt clar”

Mentrestant, des del Partit Socialista, la cap de l’oposició Rosa Doménech va recordar en el seu dia que “el nostre punt de vista és molt clar”. Durant la passada legislatura “es va fer un contracte laboral a una persona que s’encarregava de gestionar l’empresa Kalat-zeyd Activa”. Però “de cop i volta, entra el nou equip de govern i diu que no vol pagar ni res”. Aquell dia de novembre, Doménech va afegir que “natres vam recordar que ‘aquesta persona’ no havia cobrat” i que esperaria a acabar el projecte per a cobrar.

Les reaccions també van arribar en el seu dia des d’Entesa per Calaceit (EC), on Paulí Fontoba va dir que es va muntar “una empresa”, on el responsable “tenia un sou, unes dietes i, a sobre, un 3 per cent de totes les obres”. Fontoba va afegir a l’eixida del ple de novembre que “si jo fos el gerent d’una empresa municipal no pararia de fer obres per a emportar-me el 3 per cent. I en la situació econòmica que està vivint Calaceit, això és una vergonya”.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja