Aragó negocia la recepció de la televisió catalana a la Franja de Ponent ! Política

Aragó negocia la recepció de la televisió catalana a la Franja de Ponent

Pujol i Maragall donen suport a una televisió sense fronteres per resoldre el conflicte de TV3 al País Valencià
comentari !imprimir !enviar !

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( no hi ha cap vot )
Carregant ... Processant …


15.09.2009 ! 05.00h


tv3 televisio catalunya reciprocitat volem

La consellera aragonesa de Ciència, Tecnologia i Universitat, Pilar Ventura, va assegurar el dissabte a Fraga que el Govern Aragonès està negociant la recepció a Aragó del senyal digital dels canals de la Televisió Autonòmica Catalana, (TV3, C33, K3 i 3/24), i que se sol·licitarà una autorització de la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions per a permetre el sobrepassar els límits del Principat d’aquest senyal. Pilar Ventura va fer aquest anunci durant la visita institucional que va cursar a la VI edició de Fraga Lan Party que es va clausurar diumenge al Pavelló Multiusos del Sotet, a la capital fragatina.

Tal i com informa La Manyana.es, Pilar Ventura va assegurar que coneixia i entenia la inquietud que existeix en aquesta zona, acostumada a veure els canals autonòmics catalans en analògic, davant el pròxim canvi a la televisió digital terrestre, pel que el govern aragonès treballa per a donar-li solució. La consellera de Ciència, Tecnologia i Universitat, va assenyalar que al departament ja han elaborat un estudi sobre els equipaments necessaris per a poder captar el senyal de TV3 a Aragó i els emplaçaments on haurien de situar-se, però no poden actuar sense una autorització expressa de la Secretarí d’Estat de Telecomunicacions, ja que les televisions autonòmiques solament poden emetre en el territori de la seva comunitat.

Suport d’expresidents

Els expresidents de Catalunya, Jordi Pujol i Pasqual Maragall, així com l’expresident del Parlament Joan Rigol han donat suport a una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per aconseguir una televisió sense fronteres que permeti resoldre el conflicte de TV3 al País Valencià. Impulsada per Acció Cultural de País Valencià (ACPV), també té la implicació de representants de la societat catalana, com ara Salvador Giner, Pere Gimferrer, Jordi Carbonell, Mònica Terribas o Heribert Barrera. Per al president d’ACPV, Eliseu Climent, aquesta és la ‘única solució’ a l’intent de l’actual govern valencià de tancar TV3 al País Valencià i suposaria un ‘pas històric’ per a l’espai de comunicació i el català.

directe!cat ! Aragó negocia la recepció de la televisió catalana a la Franja de Ponent ! Política.

Vist pel Casal Jaume I de Fraga

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja