El CEIP de Vall-de-roures guanya el III Concurs Nacional de ‘Buenas Prácticas Educativas’ amb el projecte ‘Sin miedo’ | Comarques Nord

El CEIP Vicente Ferrer guanya el III Concurs Nacional de ‘Buenas Prácticas Educativas’ amb el projecte ‘Sin miedo’ | Comarques Nord.

20130208 Educació PremiVicenteFerrer

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . divendres, 8 de febrer de 2013 . Deixa un comentari
Etiquetes:

El CEIP Vicente Ferrer de Valderrobres ha obtingut un nou premi. I este últim és a nivell nacional. El professor Lorenzo Latorre ha estat el guanyador del III Concurs Nacional de ‘Buenas Prácticas Educativas’ en la modalitat d’educació primària, premis que convoca l’associació ‘Mejora tu escuela pública’. Latorre ha estat distingit pel projecte ‘Sin miedo’, en el qual van participar els alumnes de 3er de Primària de l’escola de Valderrobres i que tracta les pors i els terrors infantils. Estos premis també distingiran l’IES de Monreal del Campo en la modalitat d’educació secundària.

Latorre no va amagar la satisfacció d’este reconeixement, i va ironitzar que “quasi ens estem malacostumant”. El ‘Buenas Prácticas Educativas’ és un concurs de l’associació ‘Mejora tu escuela pública’ que premia “diversos projectes d’innovació educativa i que siguin atractius”. Des del CEIP Vicente Ferrer, “com treballem en esta línia dels curts, vaig presentar ‘Sin miedo’”, que anava acompanyat d’un dossier de 40 pàgines amb “els continguts, objectius, proposta educativa i com s’havia treballat”. L’entrega dels premis serà esta mateixa nit al CaixaForum de Madrid.

. Què és ‘Sin miedo’

Cada vegada són més els projectes audiovisuals i els docents que s’animen a fer projectes educatius d’estes característiques amb els seus alumnes al CEIP Vicente Ferrer. El professor Lorenzo Latorre explicava que “a l’igual que tots els anys, mirem com es pot treballar el format audiovisual. Ara ja no sóc l’únic, sinó que hi ha altres companys que també fan les seues històries”. L’any passat va eixir la proposta de ‘Sin miedo’, en la que Latorre va treballar amb els alumnes de 3er curs. “De moment trobem idees originals, i ‘Sin miedo’ tractava sobre les pors i els terrors infantils”.

Dintre del treball hi trobem les pors típiques, com són “sobre allò desconegut, com els fantasmes o els zombis. Però trobem també les pors als exàmens, als càstigs dels pares o de les coses que porten de l’escola, o algunes pors que a vegades nosaltres els adults els transmetem i que per a nosaltres són un joc, com l’Home del Sac, que per a ells poden ser temes importants”. El projecte audiovisual, complementat amb el dossier sobre contingut pedagògic, objectius i el format de treball, parla d’estes pors, però també de “dominar, superar, o inclús perdre’s a broma” estos temes.

. Aprenent de moltes maneres

Lorenzo Latorre va destacar que ‘Sin miedo’ no és una peli, sinó “un projecte. Quan estàs treballant, has d’analitzar les pròpies pors i que els xiquets siguin capaços d’expressar el que senten”. També està “l’elaboració de guions, la redacció, la memorització, expressió oral i corporal, com també la dramatització, hores de lectura i de gravació”, coses que els alumnes van aprenent i interioritzant. A sobre, i segons va valorar Latorre, a l’escola de Valderrobres “també treballem molt el tema de la convivència, ja que intentem implicar a les famílies. Passem moltes hores junts, marxem a gravar en horaris extraescolars…”

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja