Matarranya Cultural | Lo finestró del Gràcia.

 

Matarranya Cultural

Dins de l’agenda d’activitats del “Matarranya Cultural” del mes d’abril de la Comarca del Matarranya destaquen les fires de Queretes i Calaceit, els diversos actes amb motiu de Sant Jordi —entre els quals es troba la segona edició de “Quedaran les paraules”, dedicada al poeta de la Freixneda, Juli Micolau—, el cross escolar, la marxa senderista de la Torre del Comte, el concert benèfic de les escoles de jota, tallers de contes que organitza la Biblioteca Municipal de Vall de Roures, el Franja Rock 2013, romeries com la de Sant Pere Martír a Fontdespatla i la VII Trobada de Bandes de Música de la Comarca del Matarraña/Matarranya.

Juli Micolau Burgués (La Freixneda, 1971), nascut circumstancialment a Alcanyís, de formació autodidacta, ha treballat el camp i la rabera i ha treballat a l’Alt Penedès. Ha publicat els reculls poètics Manoll (1997) —premi Guillem Nicolau de 1997— i Esfera. Traspunt en la serena (2001) —premi Pedro Saputo de 2002— i el 2008 obtingué per segona vegada el premi Guillem Nicolau amb el recull D’un sol esclop. Va col·laborar a l’última etapa de Sorolla’t, i a les revistes locals Kalat-Zeyd, Plana Rasa i L’Eixam, i ha estat redactor esporàdic i col·laborador habitual a Temps de Franja —en ocasions amb el pseudònim Tonet Pallarés. Formà part —d’abril a novembre de 1999–—del col·lectiu d’articulistes Viles i Gents. Ha intervingut en nombrosos recitals de poesia