La tarda » Blog Archive » Polítics, societat civil i experts de la Franja preparen mobilitzacions contra el Lapao

La tarda » Blog Archive » Polítics, societat civil i experts de la Franja preparen mobilitzacions contra el Lapao.

 

Paco Rivas, esquerra, i Josep Antón Chauvell, als estudis d'Emun FM

Paco Rivas, esquerra, i Josep Antón Chauvell, als estudis d’Emun FM

 

Els habitants de la Franja han rebut amb sorpresa la decisió dels govern aragonès de nomenar Lapao i Lapapyp la llengua que es parla a la zona. Josep Antón Chauvell, escriptor en llengua catalana i alcalde d’Alcampell, ha explicat que diferents municipis de la comarca aragonesa de la Llitera estan preprant mobilitzacions en contra de la nova llei. També s’ha mostrat contrari en Paco Rivas, veï de Castillonroy, que defensa que és un atac al català i que la modificació del reglament no canviarà res en el seu dia a dia. Per últim, el sociolongüista Natxo Sorolla assegura que aquest fet suopsa un atac per la llengua catalana que, de fet, ja està en perill a la zona, segons els últims estudis. Chauvell s’ha mostrat contundent donant per fet que ells són ‘el coixí‘ de Catalunya i que, de la mateixa manera que s’està atacant la llengua a la Franja, el País Valencià i les Illes Balears, està convençut que ‘també s’atacarà Catalunya‘.

 

 

Post to Facebook

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja