La Franja de Ponent portarà la Llei de Llengües de l’Aragó davant la justícia

La Franja de Ponent portarà la Llei de Llengües de l’Aragó davant la justícia.

Una trentena d’alcaldes han acordat la nova ‘Declaració de Mequinensa’ per demanar la derogació de la normativa que anomena LAPAO al català

La cimera d'alcaldes de la Franja de Ponent i experts en llengües La cimera d’alcaldes de la Franja de Ponent i experts en llengües ACN

Una trentena d’alcaldes aragonesos de pobles catalanoparlants de la Franja de Ponent s’han compromès a actuar davant la justícia contra la nova Llei de Llengües de l’Aragó. En demanen la derogació i reclamen la continuïtat de l’ensenyament del català a la Franja de Ponent.

Aquest dissabte, Mequinensa (Baix Cinca) ha acollit la cimera on s’ha acordat un manifest unitari, la nova ‘Declaració de Mequinensa’, com a continuïtat de la que fa 30 anys va aconseguir promoure l’ensenyament del català a les escoles de la Franja. L’acord en defensa del català i contra la denominació de LAPAO l’han subscrit alcaldes i regidors de partits com el PSOE, la Chunta Aragonesista, el Partit Aragonés i un del PP.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja