Portes obertes per al teatre a Ràfels | Lo finestró del Gràcia

Portes obertes per al teatre a Ràfels | Lo finestró del Gràcia.

 

N. Serio 4 (r)

Els dies tres i quatre d’agost es representaren, a la vila matarranyenca de Ràfels, cinc microespectacles avantguardistes, dins del festival “Matarranya íntim” (una transformació del “Cabanyal íntim” de València de la mà de Jacobo Julio, el qual té casa a Ràfels). Cinc cases particulars van obrir les portes per convertir-se en escenaris íntims de les representacions. Actors i públic es movien en el mateix espai, de fet, en algunes obres participaven tots plegats. Val a dir per començar, que l’èxit del festival va ser total: les obres molt ben triades, els espais singulars, la promoció i publicitat ben dirigides, l’organització acurada i cobertes totes les places dels diferents espectacles i funcions —en total una cinquantena de representacions, deu per espectacle. Aplaudiments a dojo en totes elles.

Amb el suport de la Comarca del Matarranya, l’Ajuntament de Ràfels, Produccions la Tia Lola i Francachela Teatro, sota la direcció de Isabel Caballero i Jacobo Julio, i la producció de Sara Sevilla; i uns quants col·laboradors econòmics, el festival va ser possible. L’èxit va estar la recompensa.

Els espectacles que es van representar deu vegades entre el dissabte i diumenge, van ser els següents: “Això ací no passa… no passa ni poc” per la Companyia Almudena Francés, “Carrusel de los niños perdidos” pel Colectivo Piel,  “El día que cambié mi casa por una trompeta de colores” per Maquinant Teatre, “Enviudada” per Pepa Cases, Üiqü’is” per la Panda de Yolanda, “La caseta d’Anacleta” per la Companyia Almudena Francès i la vetllada musical “Música dels somnis” al Molí de l’Hereu per Luna y panorama de los insectos” (concert).

N. Serio 1 (r)N. Serio 2 (r)N. Serio 5 (r)N. Serio 3 (r)N. Serio 6 (r)

Per concloure cal dir que “Matarranya íntim” ha estat  el precedent de, potser, la millor iniciativa cultural de la Comarca, que de ben segur es repetirà en el futur.

N. Serio 7 (r)

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja