Medi ambient sospita de la venda il·legal de carn de silur

DIUMENGE, 04/10/2009 – 22:00h

Medi ambient sospita de la venda il·legal de carn de silur

Medi ambient investiga si s’exporta filetejada i congelada a Europa des de Mequinensa.Recomana que se sacrifiquin les peces que es pesquin a Saragossa.

Medi ambient sospita de la venda il·legal de carn de silur Investiga si s’exporta filetejada i congelada a Europa des de Mequinensa.Recomana que se sacrifiquin les peces que es pesquin a Saragossa. A pesar que la comercialització del silur està prohibida, el Govern d’Aragó admet tenir “sospites” de la compravenda d’exemplars a Mequinensa “a causa de l’apreciat de la seva carn en centre Europa”. En un informe intern del Departament de Medi ambient sobre la situació de l’espècie es llegix que “en l’últim lustre s’escolten opinions sobre el descens d’aquesta espècie”, fent-se eco de “remors sobre camions congeladors que treien producte ja filetejat. I indicis en les riberes de fogates per a conserva’ls”. Es calcula que a Riba-roja i Mequinensa existeixen més de cinc milions d’individus. Medi ambient està investigant aquesta exportació il·legal. Però, de moment, “no està confirmada, a pesar que els agents forestals s’han posat a treballar en això”, admet el director del servei provincial de Saragossa, Eliseo Martínez . De fet, encara que es permet la seva captura en totes les aigües on habita, “s’aconsella el seu sacrifici” excepte a Mequinensa, on té un considerable interès econòmic i turístic. A Catalunya, per exemple, aquest sacrifici és obligatori.

XINESOS I ROMANESOS
“La cultura dels romanesos és menjar tot el que pesquen”, admet el director del servei provincial de Saragossa. Pel que tant a romanesos com a xinesos els recorda que “no és recomanable” menjar el pescat en el riu Ebre per la seva toxicitat, excepte a Mequinensa. “A Europa hi ha empreses que comercialitzen aquesta carn. I els restaurants xinesos europeus la compren. Però aquí solament es pesca com trofeu”, insisteix. Qui han menjat silur asseguren que “té un gust semblat al zero o congrio”. De sabor fort, es prepara en “salazón”, a la vinagreta o amb bastant herbes. En internet es pengen per exemple receptes de la cuina polonesa.

VilaWeb – Medi ambient sospita de la venda il·legal de carn de silur.

Vist a Aragonéame.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja