El llibreter Octavio Serret celebra 30 anys fent de nexe d’unió entre les cultures catalana i castellana

Els llibres de la frontera.

El llibreter Octavio Serret celebra 30 anys fent de nexe d’unió entre les cultures catalana i castellana

JOSE A. SOROLLA / Vall-de-roures

Octavio Serret amb Rosa Regàs, a la seva llibreria, aquest agost EL PERIÓDICO

El llibreter de la frontera compleix 30 anys. Octavio Serret en té només 47, però suma tres dècades venent llibres a Vall-de-Roures, al peu dels Ports de Beseit, a la comarca del Matarranya, on conflueixen Aragó, Catalunya i el País Valencià.

Insaciable i incansable activista comercial i cultural, la seva llibreria s’ha convertit en un nexe d’unió entre les cultures catalana i castellana. “La frontera suposa una riquesa a nivell cultural i històric, i jo ho aprofito, amb gent de les Terres de l’Ebre, la Terra Alta, l’Alt i el Bajo Maestrat i el Matarranya. Som la mateixa gent i la cultura és la mateixa. Jo em sento millor a Tortosa o Morella que a Alcanyís, on comença una altra frontera, la lingüística entre català i castellà”, afirma Serret, pur entusiasme tant quan ven o organitza actes com quan parla.