‘El Bergantes no es toca’ rep suport dels Ports | Comarques Nord

‘El Bergantes no es toca’ rep suport dels Ports | Comarques Nord.

La plataforma veïnal ‘El Bergantes no es toca’ s’ha reunit a Morella amb regidors de la comarca dels Ports, territori en el qual el riu té el seu naixement i gran part del seu llit. A la cita van estar presents alcaldes i regidors de municipis com Morella, Forcall, Cinctorres, Vallibona, La Mata o la Pobla, així com també diversos representants de l’ajuntament d’Aiguaviva.Els edils donaven suport a la tasca que està desenvolupant el grup contra la presa.

Els membres de la plataforma van explicar la seUa intenció de presentar una moció als plens dels diferents municipis perquè puguin expressar el seu rebuig a la presa d’Aguaviva, així com també traslladar este acord a totes les administracions implicades. Un altre dels punts que es va tractar en la reunió va ser la possible creació d’una Taula del Bergantes o un Contracte de riu com a eina de gestió i participació per millorar o conservar el riu a través d’una sèrie d’accions concertades per tots els usuaris i per les administracions públiques corresponents.

La plataforma va exposar que entén les reivindicacions de les poblacions que, des de fa anys, reclamen basses laterals per a reg, més sostenibles mediambientalment. Segons els veïns, estes basses servirien per millorar les condicions del sector agrícola-ramader de la comarca dels Ports, sempre mantenint el pertinent cabal ecològic, a més d’aconseguir un benefici per als habitants d’aquesta comarca.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja