Pujol afirma que “certes” obres d’art de la Franja s’han de quedar a Lleida

Pujol afirma que “certes” obres d’art de la Franja s’han de quedar a Lleida

Lleida ciutat – Cultura

Escrit per Europa Press

Dimecres 17, Juny de 2009 17:34

L’expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, ha defensat aquest dimecres que s’ha “de respectar la història en algunes coses” i conservar “certes” obres d’art sacre de la Franja, que reclama la Diòcesi de Barbastre-Montsó, en la seva ubicació actual, a Lleida.

En una roda de premsa a Saragossa, en ser preguntat pel conflicte que mantenen les comunitats d’Aragó i Catalunya per aquests béns, Pujol no ha volgut entrar en la polèmica en recordar que “quan era president de la Generalitat vaig voler negociar amb Aragó aquest tema i l’Església en general, la catalana i l’espanyola, em van dir que no m’hi posés perquè era qüestió de l’Església” i, si així era llavors, “que continuï sent qüestió de l’Església i si ara és tan complicat, resolguin-ho vostès”, ha indicat.

Tanmateix, sí que ha opinat que “en alguns casos hauria de respectar-se la història, i en aquest cas jugaria més a favor de la conservació de certes obres a Catalunya, al Bisbat de Lleida, però no entraré a fons en aquest tema”, ha advertit, en assenyalar que aquesta és la seva opinió, però que aquesta qüestió “ja la resoldran els qui hagin de resoldre”.

mitjançantPujol afirma que “certes” obres d’art de la Franja s’han de quedar a Lleida.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja