Els moviments sísmics de l’Ebre es detecten a Pena-roja i Vall-de-roures | Comarques Nord

Els moviments sísmics de l’Ebre es detecten a Pena-roja i Vall-de-roures | Comarques Nord.

comarquesnord.cat . Pena-roja . dimarts, 1 d’octubre de 2013 . Deixa un comentari
Etiquetes:

La costa de Castelló ha registrat avui a les 05.32 hores un moviment sísmic de 4,2 graus a l’escala de Richter que s’ha notat al sud del Matarranya. Veïns dels municipis de Vall-de-roures i Pena-roja han explicat que prop de les cinc i mitja de la matinada “han notat una petita tremolor que els ha despertat”. Des d’inicis del mes de setembre, a les Terres de l’Ebre s’han registrat més de 350 moviments sísmics. L’últim d’ells, que ha suposat el de major magnitud, s’ha arribat a detectar a l’altre costat dels Ports. A finals de l’agost també es van detectar petits moviments sísmics a Morella.

Segons ha informat avui l’Agència Catalana de Notícies (ACN), la costa de Castelló ha estat l’escenari este dimarts a la matinada d’un nou terratrèmol, esta vegada de 4,2 graus a l’escala de Richter, a la mateixa zona dels sismes del dilluns i on fins fa pocs dies es duien a terme treballs d’injecció de gas a la planta Castor. El terratrèmol, que d’acord amb l’Institut Geològic de Catalunya no ha suposat danys, s’ha produït a les 05.32 hores i s’ha detectat per la població de les Terres de l’Ebre, el Maestrat i també el Matarranya, com han confirmat alguns veïns a Ràdio Matarranya.

Un parell d’hores abans s’ha registrat un primer sisme a la mateixa zona, de 2,9 graus a l’escala de Richter però que no ha arribat a detectar la població. Durant la matinada anterior, de diumenge a dilluns, també es van registrar terratrèmols de fins a 3,9 graus de magnitud. Estos es van registrar a les 04.21 hores. Poques hores abans els sismògrafs havien detectat dos moviments de 3,4 graus i 3,6 graus. Ahir dilluns, 300 persones es van concentrar davant l’ajuntament de Vinaròs per a mostrar el seu rebuig al projecte de gas submarí Castor arran els terratrèmols.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja