Els bisbes d’Osca i Barbastre no cediran els béns de la Franja al Govern d’Aragó | Lo finestró del Gràcia

Els bisbes d’Osca i Barbastre no cediran els béns de la Franja al Govern d’Aragó | Lo finestró del Gràcia.

 

bisbe d'Osca

Segons “El Periódico de Aragón”, el bisbe d’Osca , Julián Ruiz Martorell, va assegurar ahir que la resposta negativa a la petició formulada pel Govern d’Aragó de cedir a la comunitat els béns de les parròquies de la seua diòcesi i de la de Barbastre-Montsó, en dipòsit a Lleida*, està fonamentada en “prefectes canònics i jurídics” i no és pas arbitrària. El bisbe va assegurar que aquesta és “una cessió molt dilatada” perquè “hem de demanar consultes a consells diocesans i no ens permeten donar una resposta afirmativa”, ha afegit . Així es va referir Julián Ruiz Martorell a les manifestacions que el conseller de Presidència i portaveu del Govern d’Aragó, Roberto Bermúdez de Castro, realitzava el passat dilluns i en què deia sentir-se “decebut com a aragonès ” per la carta dels bisbes d’Osca i Barbastre en la qual aquests denegaven la petició de cessió a Aragó d’aquests béns. El bisbe va afirmar, en aquest sentit, que aquesta “no és una resposta arbitrària” i que la decisió que s’ha adoptat està basada “en un dictamen molt extens que es donarà a conèixer més endavant als mitjans” i a la societat en general. Fins aquí la notícia d’El Periódico.

No fa falta que el Govern d’Aragó faci la mateixa petició  al bisbe de Lleida.

*El Museu Diocesà de Lleida accepta només 27 obres en dipòsit de les 113. Aquesta anotació és meua