Nació Digital: Barcelona renuncia als Jocs Olímpics d’Hivern

Nació Digital: Barcelona renuncia als Jocs Olímpics d’Hivern.

L’alcalde Trias proposarà al ple de divendres abandonar la intenció de presentar-hi candidatura

Barcelona no optarà a ser seu dels Jocs Olímpics d’Hivern. L’alcalde Trias té previst portar al ple municipal d’aquest divendres la renúncia a presentar candidatura per a organitzar els jocs els anys 2022, 2026 o 2030.Trias ha pres aquesta decisió poc després que el Comitè Olímpic Internacional (COI) advertís que la candidatura barcelonina havia d’elevar el nivell organitzatiu i esportiu si volia organitzar els Jocs els anys 2022, 2026 o 2030. Així ho hauria traslladat el nou president del COI, Thomas Bach, a l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i al president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, en la reunió que ha tingut lloc aquest divendres a la seu del COI a Lausana (Suïssa).

La candidatura barcelonina a organitzar juntament amb els Pirineus els Jocs Olímpics d’Hivern per als anys 2022, 2026 o fins i tot el 2030, va ser llançada per l’alcalde Jordi Hereu i va reviscolar després del fracàs de la candidatura de Madrid per als Jocs Olímpics d’Estiu del 2020. Tot i així, ara Barcelona renunciarà a esdevenir seu olímpica de les dues modalitats de Jocs Olímpics.

De fet, el ple de divendres ja tenia previst debatre la qüestió olímpica, però no a instàncies de CiU, sinó a petició del PSC, que volia qüestionar la voluntat del consistori de continuar endavant amb la candidatura. A més, la possibilitat d’optar als Jocs comptava amb la negativa frontal d’ICV-EUiA i del PP.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja