Tres ajuntaments de l’Aragó comparen el litigi per l’art sacre amb la pederàstia – VilaWeb

Tres ajuntaments de l’Aragó comparen el litigi per l’art sacre amb la pederàstia – VilaWeb.

Tres ajuntaments de l’Aragó comparen el litigi per l’art sacre amb la pederàstia

 

Convoquen una manifestació a Saragossa

 

 

 

Els ajuntaments de Berbegal, Peralta d’Alcofea i Villanueva de Sijena (Osca) convocaran ben aviat breu una manifestació a Saragossa per mostrar el seu rebuig a ‘la inactivitat dels bisbes d’Osca i de Barbastre-Montsó en el litigi de l’art sacre’. Aquests consistoris demanen que l’Església cedeixi al govern d’Aragó la propietat dels 113 béns artístics exposats al Museu de Lleida. Per això obriran una campanya perquè ‘la manifestació ompli tota la plaça del Pilar com el 2010’, segons ha avançat l’advocat Jorge Español, que exerceix de portaveu dels tres ajuntaments. Ell mateix ha comparat el litigi amb els escandols de l’Església amb la pederàstia o les ‘tèrboles finances vaticanes perquè tots imcompleixen manaments de Déu’.

Segons Español, ‘la negativa dels dos bisbes a cedir la propietat de les obres d’art al govern d’Aragó està mancada de veritables raons jurídiques i només pretén enganyar els aragonesos’ justificant el fet que ‘l’Església hagi dipositat aquests béns en un museu civil vulnerant la mateixa circular vaticana de museus eclesiàstics que prohibeix expressament que els béns sacres estiguin en un museu civil’, acció de la qual l’advocat culpa al bisbe de Lleida.

Per això, aquests ajuntaments han decidit tornar a manifestar-se a Saragossa i engegar noves accions que ‘es repetiran fins que l’Església cedeixi la propietat o els poders per litigar al govern d’Aragó’. En cas contrari, ha dit, ‘els ajuntaments expropiaran els béns a l’Església’. L’advocat creu que els dos bisbes volen ‘ocultar un problema de desobediència interna de l’Església a les seves pròpies sentències canòniques’.

El precedent d’Eixea

La cessió temporal de dos quadres de la parròquia d’Eixea (La Vall de Lierp, Osca) per exposar-los al poble durant la Festa Major va encendre els ànims de diferents ajuntaments de la Franja de Ponent. Els alcaldes de Berbegal, Peralta d’Alcofea i Villanueva de Sijena lamenten que el bisbe de Barbastre-Montsó consentís aquesta exposició de dues obres que ells consideren ‘segrestades al Museu de Lleida’. Per això creuen que aprofitant la cessió a Eixera s’hi haurien d’haver quedat i per això critiquen que el bisbe hagués permès el retorn a Lleida.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja