La reivindicació en defensa de l’escola pública i rural s’estén a tot el Matarranya | Comarques Nord

La reivindicació en defensa de l’escola pública i rural s’estén a tot el Matarranya | Comarques Nord.

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dijous, 24 d’octubre de 2013 . Deixa un comentari
Etiquetes:

Professors i alumnes amb samarretes i llaços verds, aules buides, pancartes en defensa de l’escola rural i centres que no han obert ni les portes. Estos han estat els efectes d’un dia marcat per una vaga general en el sector educatiu estesa per tota la geografia espanyola i que també ha estat sonada al Matarranya. De fet, molts centres escolars del Matarranya han estat tancats, com és el cas de les escoles rurals de Beseit, Arenys, La Sorollera, Lledó, Valljunquera o la Vall del Tormo, i en alguns altres la presència, tant de professors com d’alumnes, ha estat anecdòtica. El major seguiment de la vaga s’ha produït al CRA Algars. Tres de les quatre escoles rurals no han obert, i Queretes ha fet de centre de serveis mínims. El seguiment del professorat ha estat del 78,5%, i a escola han assistit uns 10 dels 110 alumnes que té tot el CRA.

El seguiment de la vaga educativa ha segut prou rellevant al CRA La Freixneda, ja que dels 13 professors 9 han secundat la mobilització. Això supose un 69% entre el professorat. Molt significativa ha estat la vaga a Valderrobres. Al CEIP Vicente Ferrer, 13 dels 17 professors de Primària han secundat la mobilització, cosa que supose el 76% del total, i només han assistit els alumnes de 6è. Infantil, per la seua part, ha seguit la jornada lectiva amb absoluta normalitat. Al CRA Tastavins, mentrestant, el seguiment ha segut del 50% del professorat. Si La Sorollera no ha obert l’escola, a Pena-roja han assistit el 33% dels alumnes, a Mont-roig el 20% i a Fontdespatla el 50%. Segurament, ha estat el CRA Matarranya on la mobilització ha tingut menys repercussió. La vaga ha estat seguida per un 40% de la comunitat educativa. La Vall del Tormo no ha obert.

En Secundària, el seguiment de la mobilització ha estat molt rellevant entre l’alumnat, que es creu que ha superat el 90 per cent dels estudiants. Entre el professorat, 27 de 40 professors han seguit la vaga, cosa que supose el 67,5 per cent. Precisament, al IES Matarranya s’ha fet una petita concentració a les portes del centre que ha estat seguida per unes 70 persones entre professors i alumnes. Tots ells s’han assegut a les portes del centre i han debatut sobre els punts que “no ens agraden” d’esta nova Llei d’Educació. S’han tractat temes curriculars com els continguts d’algunes assignatures, les revàlides de secundària, els cursos pont, així com el finançament econòmic de l’escola pública i els preus dels estudis superiors i els graus universitaris.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja