El Museu creix: una nova obra de Pere Garcia de Benavarri per al Museu de Lleida

“El Museu creix: una nova obra de Pere Garcia de Benavarri per al Museu de Lleida”

“El Museu creix: una nova obra de Pere Garcia de Benavarri per al Museu de Lleida”Ampliar imatge

• El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha presidit aquest dimecres al Museu de Lleida, Diocesà i comarcal la presentació de la conferència “El Museu creix: una nova obra de Pere Garcia de Benavarri per al Museu de Lleida”, en què el conservador del museu, Alberto Velasco, ha parlat sobre el compartiment de retaule adquirit recentment en subhasta per la Diputació de Lleida. La directora del Museu de Lleida, Montse Macià també ha fet una presentació del conferenciant.

Velasco és conservador del Museu de Lleida i especialista en pintura gòtica, i que actualment treballa en la seva tesi doctoral, dedicada, precisament, a Pere Garcia de Benavarri.

La taula va ser subhastada el passat 25 de març i la Diputació de Lleida la va adquirir per 22.000 euros, el preu de sortida, ja que a la subhasta no va acudir ningú més. Després de la seva compra, la Diputació va cedir l’obra al Museu de Lleida.

El retaule conté l’escena de la Resurrecció atribuït a Pere Garcia de Benavarri procedent de l’església parroquial de Sant Miquel de Benavarri i es va cedir al Museu de Lleida.

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert ha dit que lamenta la controvèrsia amb el govern d’Aragó per aquesta peça comprada per la Diputació per evitar que no estès en mans privades. Gilabert ha dit que no és voluntat de la Diputació de Lleida entrar en disputes i en aquest sentit, ha recordat que va felicitar al govern d’Aragó quan va adquirir en una subhasta posterior dues peces del mateix artista. En aquest sentit, Gilabert ha dit que va enviar una carta al govern d’Aragó per no entrar en una guerra institucional i anar plegats a les subhastes. Una carta que no ha rebut cap resposta. Gilabert ha felicitat el conferenciant Alberto Velasco per la seva exposició sobre aquesta peça i la figura el seu autor Pere Garcia. Velasco ha reiterat la legalitat de la compra del retaule per part de la Diputació de Lleida.

Les característiques del retaule són d’unes mides de 94×104 cm. Pel que fa al contingut, és la representació de la Resurrecció, concretament el moment en què Crist surt del seu sepulcre, tot beneint amb la mà dreta; essent la data entre 1450-1460, i atribuïda a Pere Garcia de Benavarri, un dels artistes més rellevants i emblemàtics del gòtic a les comarques de Lleida i la Franja

Amb la seva adquisició el Museu de Lleida incrementa fins a set les peces que té de l’artista i ajuda a complementar la col·lecció de pintura gòtica del museu. Cal recordar que aquesta és la segona adquisició que ha fet la Diputació per després cedir-ho al Museu de Lleida. La primera va ser el retaule de Sant Andreu de Castelló de Farfanya, atribuït a l’escultor Bartomeu de Rubió.

Lleida, 17 de juny de 2009

mitjançantNoticies – Diputació de Lleida.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja