Només un centenar d’aragonesos, en la manifestació de suport al Lapao – VilaWeb

Només un centenar d’aragonesos, en la manifestació de suport al Lapao – VilaWeb.

Només un centenar d’aragonesos, en la manifestació de suport al Lapao

 

Avui, a Fraga, convocats per la plataforma ‘No hablamos catalán’

 

 

 

Un centenar de manifestants procedents d’arreu de l’Aragó s’ha concentrat aquest dissabte a Fraga (Baix Cinca) per reivindicar que la llengua que es parla a la Franja de Ponent és ‘aragonès oriental i no català’. En ple suport amb la Llei de Llengües de l’Aragó que denomina el català com a llengua aragonesa pròpia de l’àrea oriental (Lapao), s’ha constituit la plataforma ‘No hablamos catalán’, propera al Partido Aragonés (PAR), que juntament amb el PP va tirar endavant la nova normativa. Tot i que la convocatòria ha estat clarament decebedora per als organitzadors i molt inferior al que havien anunciat, el portaveu de la plataforma, Luís Miguel López, ha assegurat que ‘la història i la tradició demostren que la seva llengua no és català’.

 

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja