La UE exigeix pal·liar l’impacte de la tèrmica de Mequinensa

Comarques: medi ambient Resposta parlamentària del comissari europeu

La UE exigeix pal·liar l’impacte de la tèrmica de Mequinensa

Per complir els objectius de qualitat de l’aire de la zona

La Comissió Europea adverteix que Aragó haurà de prendre mesures per “compensar” l’impacte de les emissions de la central tèrmica de Mequinensa.

  • 1

Imatge d'arxiu de la zona...

Imatge d’arxiu de la zona que haurà d’acollir la central tèrmica.

| Lleida

El comissari europeu de Medi Ambient, Stavros Dimas, adverteix a Aragó que haurà d’establir mesures per “compensar” l’emissió que generi la futura central tèrmica de Mequinensa per complir els objectius comunitaris de qualitat de l’aire. En resposta a una pregunta parlamentària formulada per l’eurodiputat de CiU Ramon Tremosa amb data el passat dia 9 d’octubre, Dimas assenyala que les concentracions d’ozó a la zona on està prevista la central “no superen els valors límit que s’han d’aconseguir el 2010” però “resulten superiors als que s’han fixat com a objectius a llarg termini”.

Per aquest motiu, la Comissió Europea (CE) insta l’Estat membre (en aquest cas, les competències en matèria de Medi Ambient estan a les mans del Govern d’Aragó) a “decidir les mesures que és precís adoptar i la forma de compensar el possible increment dels nivells de concentració d’ozó com a conseqüència de la introducció de noves fonts” d’emissió. Malgrat aquestes advertències, la resposta parlamentària de Dimas afegeix que no s’han observat incompliments de la normativa europea en la tramitació d’aquest projecte. “La Comissió està portant a terme un estret seguiment de l’aplicació dels instruments jurídics comunitaris i no té coneixement que, en aquest cas, s’estiguin infringint les directives”, va assenyalar.

La construcció de la tèrmica de Mequinensa, que utilitzarà com a combustible residus de les mines de carbó acumulats en aquest municipi i localitats veïnes com Almatret i Seròs, espera rebre el vistiplau del Govern d’Aragó al projecte de construcció.

Per la seua part, la plataforma Almatret Net no ha rebut fins al moment resposta a les al·legacions presentades al projecte.

Segre.com: Detall Comarques.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja