Aragó al cicle “Llengües i nacions” a La Barraqueta de Barcelona » AraInfo

Aragó al cicle “Llengües i nacions” a La Barraqueta de Barcelona » AraInfo.

 

llengües i nacions la barraqueta aragón barcelonaL’ateneu independentista de la Vila de Gràcia a Barcelona, La Barraqueta, organitza el “Cicle: Llengües i Nacions” que durant el mes de març es dedica al nostre pais. Després d’Occitània i Euskal Herria, en els mesos de gener i febrer, el cicle de “Llengües i Nacions” dedica el mes de març a Aragó, y comptarà amb els actes següents.

Avui, dijous 06, a les 20.00 hores, “L’aragonés güé, l’aragonès avui”, amb Alberto Lamora i Miguel Vidal. Amb la col.laboració del centre de conversa en aragonès “O Corrinche”, i el proper dijous 27, també a les 20.00 hores “Esfendemos a tierra. L’independentisme aragonés, avui”, a càrrec de Luna Fajó i Chorche Romance, militantes de Puyalon de Cuchas.

“Llengües i Nacions: Aproximació cultural i política contra l’uniformització capitalista i monocultural a Europa” és el títol complet del cicle, i les organitzadores expliquen que “dins de l’Europa del capital, que lluita aferrissada per refer-se dels danys causats per un sistema autodestructiu per defecte, els diversos pobles que l’integren reivindiquen els seus drets i identitat nacional”.

“Amb aquest cicle volem donar a conèixer diferents pobles d’Europa i l’estat de les lluites nacionals que duen a terme. Aquestes lluites s’estan convertint en una peça que no encaixa amb les lògiques d’uniformització cultural i domini socioeconòmic dins la UE. D’altra banda, la lluita per a la defensa de la identitat d’un poble com a tal, és molt més complexa i profunda que la propaganda que se’n fa des dels estats europeus, on són interpretades com a elements reaccionaris i intencionadament arraconades”, detallen.

Des de La Barraqueta afegeixen per concloure que “el cicle consisteix en un total de sis capsules, una per a cada Poble. Cada càpsula està dividida en dues xerrades: La primera tracta qüestions lingüístico-culturals i la segona ens apropa a l’estat polític de la lluita. Amb aquesta iniciativa volem apropar-nos als diferents pobles, conèixer la seva cultura, història i política, compartir vincles i similituds per tal de sensibilitzar-nos i unir llaços per a construir un front comú per a la pròpia defensa”.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja