El Punt Avui – Notícia: El president de les Corts d’Aragó vol que es requisin les urnes el 9-N.

El president de les Corts d’Aragó vol que es requisin les urnes el 9-N

José Àngel Biel, president de les Corts d’Aragó, ahir al matí a Madrid Foto: J. L. PINO / EFE.

El president de les Corts d’Aragó, José Ángel Biel, va afirmar ahir a Madrid que la consulta a Catalunya no es podrà celebrar, i va advocar per retirar les urnes el 9 de novembre si el govern català opta per tirar endavant el referèndum unilateralment. “Quan convoquin la consulta, s’haurà de prohibir. I si igualment treuen les urnes al carrer, s’hauran de requisar”, va afirmar.

Biel hi va afegir que la solució al problema català és “qüestió de paciència i d’aplicar la llei”, i va demanar que no es continuïn reconeixent privilegis a certs territoris. “A Catalunya se l’està tractant com si fos un estat. Aragó no pot acceptar tenir menys drets que Catalunya”, va afirmar. També es va mostrar contrari a la proposta d’estat federal asimètric del PSOE, ja que creu que els conflictes territorials a l’Estat espanyol “són irresolubles”. El líder del Partit Aragonès, que es va referir a Catalunya com a “regió”, va denunciar que s’hagi de repensar la divisió territorial només perquè “alguns” es queixin, i va defensar que l’actual sistema autonòmic vagi acompanyat d’un “model de finançament mixt, entre el model del concert econòmic i el general”.