Carmen Pérez exposa “Principia Naturalis” a Calaceit | Comarques Nord

Carmen Pérez exposa “Principia Naturalis” a Calaceit

________________________
comarquesnord.cat, calaceit
divendres, 16 d’octubre de 2009

L’exposició Carmen Pérez Ramírez, Principia naturalis presenta una visió molt coherent, unitària i ben representativa dels plantejaments conceptuals i els aspectes formals més significatius en l’obra recent de Pérez Ramírez (Zaragoza, 1955), que al llarg de l’última dècada està cada vegada més interessada pels valors filosòfics i plàstics de les cultures europees, africanes i asiàtiques, i també més pròxima a quantes interpretacions de naturalesa creativa es vénen produint sobre els nexes d’unió i els substrats comuns entre les unes i les altres.

Les inconfundibles composicions rítmiques de Pérez Ramírez, en les quals sempre subjeu el seu permanent interès per l’arquitectura com llenguatge cultural, les inclinacions musicals constants al llarg de tota la seua producció, un personalísimo (i de vegades líric) sentit del color, aqueixa singular utilització de la llum com element constructiu fonamental en unes pintures depurades i precises, emocionants i apassionades en el seu contingut vigor plàstic, són alguns dels principals elements caracterizadores de la seua obra que, de manera específica i com un destil·lat essencial de diverses dècades de rigorosa trajectòria, es condensen i resum en aquesta exposició, a la qual també aporta alguns sintètics i molt eficaços collages.

L’exposició està formada per un total de 19 pintures i 5 collages, peces datades entre 2005 i 2009, que representen i identifiquen els moments, la temàtica i els aspectes més decisius en la recent evolució de l’obra de Carmen Pérez Ramírez, de manera que qui ja la coneguen podran comprendre més totalment el desenvolvimiento últim d’aquesta evolució, i qui s’aproximen a ella per primera vegada tindran una visió molt afinada dels més singulars i significatius valors plàstics i expressius de la seua pintura, sens dubte una de les més destacables en l’actual panorama de l’art aragonès.

Carmen Pérez exposa “Principia Naturalis” a Calaceit | Comarques Nord.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja