Una jornada per a descobrir els altres aragonesos – VilaWeb

Una jornada per a descobrir els altres aragonesos – VilaWeb.

El Centre Artesà Tradicionàrius dedica tot el dia al viu moviment cultural aragonès a Barcelona

Barcelona és, des de la dècada del 1990, la ciutat amb més immigració aragonesa fora de l’Aragó. Per això hi han aparegut, des d’aleshores, tot d’iniciatives associatives i culturals: cursos de llengua aragonesa, de música, exposicions, concerts, conferències, jornades, festivals, campanyes de suport, gastronomia… Per fer aflorar tota aquesta activitat cultural, ben sovint poc coneguda, es fa avui la jornada Els altres aragonesos al CAT de Gràcia.

La quarta Jornada InterCulturalBCN al Centre Artesà Tradicionàrius, que després de fer un viatge a la cultura del Perú, Colòmbia i l’Índia es fixa en l’Aragó, vol retre homenatge a ‘la resistència cultural i identitària que han possibilitat persones que, recollint el testimoni d’aragonesos il·lustres a la capital catalana com Gaspar Torrente i Desideri Lombarte, han convergit cap a aquesta sensibilitat’.

La intenció d’Els altres aragonesos és ‘mostrar una altra realitat, un altre Aragó’, per mitjà d’un complet i variat programa d’onze del matí a mitjanit amb cercaviles, exposicions, debats sobre l’aragonès, dinar popular, recitals de poesia, projecció de curts i concerts de Kike Ubieto i la Wall Street Band, Marta Casas Quartet, Chundarata! i Os Chotos.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja