El projecte “Tres territoris, una mateixa terra: Matarranya, Morella i Terra Alta” es presenta de forma oficial a Morella el 24 de març | Comarques Nord

El projecte “Tres territoris, una mateixa terra: Matarranya, Morella i Terra Alta” es presenta de forma oficial a Morella el 24 de març | Comarques Nord.

Morella ha estat el lloc triat per a la posada de llarg del projecte “Tres territoris, una mateixa terra”. El proper dilluns, 24 de març, representants institucionals i empresarials de Morella, el Matarranya i la Terra Alta, coneixeran tots els detalls d’aquesta iniciativa, així com les properes accions promocionals que es duran a terme. Cal recordar que aquest projecte conjunt porta ja més d’un any de treball i que pretén promocionar les tres zones pròximes d’una forma conjunta.

El proper dilluns es farà una presentació del projecte, en la què intervindran l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el president de la comarca del Matarranya, Francisco Esteve, i el del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, a més de diferents representants empresarials. En aquest acte també es mostrarà el treball realitzat fins ara i les properes accions promocionals que es duran a terme.

La regidora de turisme, Maria Rallo, destaca que “després de donar a conèixer el projecte entre els representants dels territoris i de realitzar diferents accions per donar-lo a conèixer a tot el país, el proper dilluns tindrà lloc la presentació oficial del projecte”. Així, la regidora assenyala que “els tres territoris tenim una gran complementarietat i una llarga relació històrica, pel que és molt positiu que unim esforços i sinergies, tant institucions com empresaris, per aconseguir un major impacte promocional i econòmic en els territoris”.
Experiència prèvia de ‘Tres territoris, una mateixa terra’

Morella, Matarranya i la Terra Alta estan dividides administrativament en tres províncies i comunitats diferents, però comparteixen una cultura i una forma de vida molt semblants: en èpoques passades, els antics llaços comercials, amb rutes que començaven a l’interior i arribaven fins al Mediterrani i viceversa, les fires, que suposaven el punt de trobada comercial, els vincles que s’estableixen entre les tradicions de cada comarca, similars en molts aspectes, la gastronomia, amb plats i postres que encara canvien de nom, tenen el mateix sabor… a la actualitat, de caràcter agrícola i ramader, en els territoris es conrea l’olivera, la vinya, l’ametlla. En ramaderia, els productes càrnics derivats del porc i del corder són la base econòmica de les tres àrees. Les manifestacions culturals, la gastronomia, el paisatge, l’arquitectura o la llengua, fan que el visitant no distinga les fronteres administratives, i relacione les tres comarques amb un únic territori.
La primera experiència d’este projecte va ser la realització d’un presstrip (viatge de premsa), en el què periodistes i bloguers del món turístic van conèixer els tres territoris i van publicar nombrosos reportatges. En ell, van participar reconeguts periodistes i bloguers, com Ángel López- Soto, Jordi Jofré, Araceli Infante o Laura Torralba. El coordinador va ser Javier Garcia Blanco, periodista i col·laborador en nombrosos mitjans de comunicació.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja